Zavřít reklamu

V Číně v pátek oficiálně začaly předobjednávky na nové iPhony 6 a 6 Plus. Čína se totiž tentokrát kvůli delšímu vyjednávání s regulačními úřady nevešla do první vlny a zákazníci se oficiálního vstupu „šestkových“ iPhonů na čínský trh dočkávají až nyní. Zájem je obrovský: jeden milion objednávek za šest hodin. A to jsou čísla jen od tří největších čínských operátorů.

S odvoláním na čínská média o jednom milionu předobjednávek informoval magazín Fortune. Čísla pochází pouze od operátorů China Mobile, China Telecon a China Unicom. V pátek přitom začaly přijímat předobjednávky také Apple na svém webu a téměř sedm tisíc autorizovaných prodejců. Je tedy jisté, že číslo jeden milion rozhodně není konečné.

O tom, že zájem o nové iPhony je v Číně ještě mnohem větší, svědčí počet rezervací na čínském serveru JingDong, který spustil svůj systém předobjednávek už v předchozím týdnu. Před startem oficiálního předprodeje přijal devět milionů rezervací, přičemž měli zákazníci stejný zájem o iPhone 6 jako o iPhone 6 Plus.

Apple bohužel oficiální čísla o prodejích konkrétních modelů a barevných verzí neposkytuje, nicméně lze očekávat, že pokud budou čísla z Číny opravdu úspěšná, pochlubí se s nimi podobně jako po první vlně předobjednávek.

Oficiálně na čínský trh nové iPhony 6 a 6 Plus vstoupí v pátek 17. října. O prodeji v České republice zatím nejsou známé žádné detailní informace, byť Apple již delší dobu na české mutaci svého webu píše, že start prodeje oznámí brzy.

Zdroj: Fortune
.