Zavřít reklamu

Navzdory množícím se zprávám, že prodeje letošních iPhonů ani nedosáhnou očekávání, uvedl Greg Joswiak z Applu ve včerejším rozhovoru pro CNET, že prodeje iPhonu XR každým dnem stoupají.

V prodeji je iPhone XR od 26. října letošního roku, předobjednávky začaly o týden dříve. Joswiak pro CNET poznamenal, že od doby svého vydání obhajuje iPhone XR každý den pozici nejlépe prodávaného jablečného smartphonu. Letošní dostupnější iPhone, který spatřil světlo světa hned v několika barvách, označil Joswiak za „nejpopulárnější iPhone“.

O konkrétní čísla se ale Joswiak nepodělil. Apple v rámci svého posledního vyhlašování finančních výsledků mimo jiné oznámil, že přestane veřejně sdělovat informace o konkrétních počtech prodaných iPhonů, iPadů a Maců. Toto své rozhodnutí odůvodnil tím, že zmíněná čísla již nepředstavují nejlepší reprezentaci podnikání cupertinského giganta. Joswiakovo vyjádření je tedy nejkonkrétnějším údajem, který má veřejnost k dispozici. Informace nám sice mohou přinést určitý přehled o tom, jak jsou na tom jednotlivé modely letošních iPhonů s popularitou, neobjasňují ale to, jak si prodeje iPhonů vedou oproti předešlým rokům.

Minulý měsíc média zaplavily zprávy o zpomalujících se prodejích jablečných smartphonů. Před týdnem se pak dozvěděli, že Apple zredukoval objednávky pro iPhone XS a iPhone XR z důvodu obtížného předpovídání poptávky po letošní třímodelové produktové linii. V Japonsku byl zase iPhone XR kvůli snížené místní poptávce zlevněn. Ke zmíněným zprávám se Joswiak v interview odmítl vyjádřit, zmínil pouze úspěšnost nejlevnějšího z trojice letošních modelů.

Kromě toho se Joswiak zmínil také o tom, že se Apple rozhodl i letos podpořit světový den AIDS – z každého prodeje, zaplaceného v Apple Store prostřednictvím Apple Pay, daruje společnost na dobročinné účely jeden dolar. Akce se vztahuje i na prodeje v Apple Online Store. Při příležitosti světového dne AIDS se rovněž jablečná loga na prodejnách zbarví do červena.

iPhone XR colors FB

Zdroj: CNET

.