Zavřít reklamu

Od spekulací, souvisejících s letošními iPhony, ještě nějakou dobu neupustíme. Zpráv tohoto typu neustále přibývá a své místo si najdou i v dnešním souhrnu spekulací. Kromě smartphonů bude řeč také o příští generaci Apple TV, Apple Watch a iPadu Air.

Zadní sklo iPhonu 12 Pro

I tento týden bude řeč o úniku – tentokrát má jeho zveřejnění na svědomí leaker s přezdívkou Mr. White, který na svém twitterovém účtu zveřejnil údajné záběry zadního skla iPhonu 12 Pro. Na fotografiích můžeme vidět části zadního skla zmíněného iPhonu (zřejmě) ve variantě Space Gray. U jednoho z nich si lze pod otvorem pro ultraširokoúhlý objektiv všimnout výřezu, který možná poslouží pro umístění LiDAR skeneru. Dále se zde nachází trojice výřezů pro objektivy fotoaparátu a TrueTone LED blesk. Z fotografií nicméně nevyplývá, o které konkrétní modely by se mohlo jednat, s největší pravděpodobností ale půjde o 6,7″ iPhone 12 Pro Max a 6,1″ iPhone 12 Pro.

Nový ovladač a funkce Apple TV

Zatímco minulý týden byla řeč o možných novinkách, spojených se službou Apple TV+, tento týden přinesla agentura Bloomberg zprávu o tom, jaká vylepšení by mohla přinést příští generace Apple TV. Ta by se měla dočkat zcela nového dálkového ovladače, bližší detaily ale Bloomberg nezveřejnil. Mohlo by se jednat o vylepšený trackpad nebo třeba přidání reproduktoru, díky čemuž by ovladač bylo možné “prozvonit” za pomoci aplikace Najít. Nová generace Apple TV by se také měla dočkat rychlejšího procesoru pro ještě lepší herní zážitek.

Takto vypadá Apple TV 4K a její ovladač:

Nový iPad a Apple Watch

Tento týden nebyla nouze ani o spekulace, týkající se iPadu a Apple Watch. Bloomberg uvádí, že bychom se letos mohli dočkat dvou variant chytrých hodinek od Applu. High-endová verze by měla být vybavena senzorem pro měření hladiny kyslíku v krvi, druhá verze by měla cílit na méně náročné spotřebitele, mělo by se jednat o jakousi aktualizaci Apple Watch Series 3, ovšem s výkonnějším procesorem a funkcí detekce pádu. Co se týče údajného chystaného iPadu Air, mělo by jít o tablet s bezrámečkovým displejem a USB-C portem, ohledně přítomnosti či naopak nepřítomnosti Touch ID zatím není příliš jasno.

Apple Watch Series 5 se letos dočkají svého nástupce:

Barvy iPhonu 12

Server MacRumors tento týden informoval také o možných barevných variantách letošních modelů iPhonů. Mark Gurman z agentury Bloomberg ve své nedávné zprávě uvedl, že společnost Apple na letošní rok chystá čtveřici nových iPhonů s OLED displeji a podporou 5G sítí. Kromě toho ale Gurman píše také o nové barevné variantě. Mělo by jít o tmavě modrý odstín, který by měl sloužit jako nástupce barvy Midnight Green, kterou Apple představil u loňských iPhonů 11. Příchod tmavě modré varianty zmiňoval v lednu letošního roku také leaker Max Weinbach.

.