Zavřít reklamu

V našem seriálu o nativních aplikacích Applu se tentokrát věnujeme přehrávači QuickTime Player. Zatímco v minulém díle jsme si probrali základy přehrávání, dnes se zaměříme na pořizování záznamu a vytváření obsahu.

Nativní aplikaci QuickTime Player na Macu můžete kromě jiného využít také pro účely pořízení záznamu obrazovky vašeho počítače nebo Apple TV. Pořízený záznam je možné posléze v QuickTimu otevřít a uložit na váš Mac. Pro pořízení záznamu obrazovky spusťte na svém Macu QuickTime Player a poté na nástrojové liště v horní části obrazovky klikněte na Soubor -> Nový záznam obrazovky. Zobrazí se vám lišta s nástroji, kde v sekci Volby můžete vybrat, jaký obsah se bude nahrávat, kam bude uložen, jaký mikrofon chcete využít nebo třeba zda chcete aktivovat časovač. Po provedení všech nastavení spusťte pořizování záznamu kliknutím na tlačítko Zaznamenat na nástrojovém panelu ve spodní části okna. Pro ukončení nahrávání klikněte v řádku nabídek v horní části vašeho Macu na Zastavit nahrávání.

Pokud chcete na svém Macu vytvořit filmový záznam za pomoci webkamery, případně pomocí iPhonu, iPadu či iPodu touch, klikněte na nástrojové liště v horní části obrazovky na Soubor -> Nový filmový záznam. Automaticky se spustí záznam na webkameře vašeho Macu, po kliknutí na Volby můžete vybrat jinou kameru, mikrofon, a zvolit kvalitu záznamu. Nahrávání spustíte po kliknutí na tlačítko Záznam a ukončíte ho kliknutím na tlačítko Zastavit. Pokud chcete záznam pouze pozastavit, podržte klávesu Alt (Option) a klikněte na tlačítko Záznam. Pokud chcete pořídít záznam ze svého iPhonu, iPadu či iPodu touch, připojte nejprve dané zařízení ke svému Macu. Spusťte QuickTime Player, na nástrojové liště v horní části obrazovky klikněte na Soubor -> Nový filmový záznam a po kliknutí na Volby (šipka vedle tlačítka pro nahrávání) zvolte název připojeného zařízení. Nahrávání zahájíte kliknutím na červené tlačítko.

.