Zavřít reklamu

Sdílení dat provádí většina z nás prakticky každý den – a je jedno, zdali někomu chcete poslat nějakou fotografii či recept, popřípadě pokud potřebujete odeslat nějaký dokument. Veškerá tato data můžete sdílet jak na Macu, tak i na iPhonu a iPadu. Co se týče operačního systému iOS, potažmo iPadOS, tak můžete data sdílet klepnutím na ikonu sdílení – čtvereček se šipkou. Zde pak najdete seznam aplikací, které lze pro sdílení využít. Ne každému ale musí nutně výchozí seřazení těchto aplikací vyhovovat. Každý z nás totiž používá jiné aplikace, což je pochopitelné.

Jak na iPhone změnit pořadí aplikací v menu sdílení

Jestliže vám na iPhone v menu sdílení nevyhovuje pořadí aplikací, tak pro vás mám dobrou zprávu. Inženýři z Applu na vás mysleli a do iOS i iPadOS přidali možnost, pomocí které lze pořadí změnit k obrazu svému. Postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu (či iPadu) přesunuli do nějaké aplikace, ve které můžete sdílet data.
    • Nejideálnější a nejjednodušší volbou se v tomto případě jeví aplikace Fotky, kterou využijeme v tomto návodu.
  • V rámci Fotek si rozklikněte konkrétní snímek, a poté vlevo dole klepněte na ikonu sdílení.
  • Tímto se zobrazí menu sdílení, ve kterém se prstem v řádku s aplikacemi přesuňte úplně doprava.
  • Jakmile tak učiníte, tak kompletně napravo stiskněte možnost Další.
  • Poté se otevře nová obrazovka, kde lze aplikace ke sdílení spravovat. Klepnět vpravo nahoře na Upravit.
  • Zde už jen stačí, abyste aplikace v sekci Oblíbené chytnuli za ikonu tří čar napravo a přesunuli je podle potřeby.
  • Chcete-li změnit pořadí aplikací v sekci Návrhy, tak je nutné, abyste tu konkrétní prvně klepnutím na ikonu + přesunuli do Oblíbených.
  • Poté, co budete mít všechny úpravy kompletní, tak klepněte na Hotovo vpravo nahoře, a poté vlevo nahoře.

Tímto způsobem lze tedy jednoduše upravit pořadí aplikací v menu sdílení. Pokud jste se tedy celou dobu museli kvůli vaší oblíbené aplikaci přesouvat směrem doprava, tak nyní už nemusíte. Kromě toho, že si pomocí výše uvedeného postupu můžete aplikace seřadit, tak je můžete také nechat zmizet, anebo je naopak do seznamu přidat. Pro skrytí aplikace v seznamu u ní stačí deaktivovat přepínač. Tato možnost je k dispozici jen u aplikací ze sekce Návrhy, aplikace z Oblíbené skrýt nelze. Pro odstranění z Oblíbených klepněte u aplikaci na ikonu –.

.