Zavřít reklamu

Právnické pošťuchování končí a jde do tuhého. Applu se skutečně podařilo zakázat prodej jihokorejského tabletu Samsung Galaxy Tab 10.1 u našich západních sousedů. Dá se předpokládat, že stejný osud postihne i menší bratříčky s čísly 8.9 a 7.7. Samsung má samozřejmě ještě možnost podat odvolání.

Tablety Samsungu totiž svým vzhledem porušují průmyslový vzor iPadů, který si Apple nechal registrovat, stejně jako uživatelské prostředí. Ano, obdélníková placka a prostředí s mobilním OS a maticí ikon nepůsobí nijak geniálně, ale proč se podobné tablety neobjevily před uvedením první generace iPadu? Tyto patenty však nemají účinek ve všech státech. Musí se v každém státě registrovat zvlášť a v některých státech, mimo jiné i v ČR, již patenty propadly. Zákaz se tedy týká zatím jen Německa, avšak Apple válčí se Samsungem také v Japonsku, Austrálii, USA a Nizozemsku.

Zastraší Apple ostatní společnosti a donutí je vymýšlet svá revoluční zařízení nebo se patentová válka obrátí proti samotnému Applu? Nebo, v nejlepším případě, tyto spory za několik měsíců vyšumí do ztracena?

zdroj: 9to5Mac.com
Témata: , , , ,
.