Zavřít reklamu

Neo je ohebná bezdrátová nabíječka 3 v 1, o které její tvůrci tvrdí, že je nejmenší svého druhu na světě. To samozřejmě oceníte zejména při cestování a pokud vás už nebaví nosit velké objemné nabíječky se zamotanými kabely. 

Jde o projekt na Kickstarteru, který měl za cíl vybrat 5 000 dolarů. Tento cíl byl ale už hravě překonán, protože podporovatelé již tvůrcům poslali více jak 30 tisíc dolarů. Do konce kampaně přitom zbývá pořád dlouhých 26 dní. Cena řešení startuje na 69 dolarech (cca 1 500 Kč), kdy oproti pozdějšímu prodeji ušetříte 35 %. Protože už je kampaň financována, doručování nabíječky zájemcům začne v září letošního roku. Balení obsahuje ještě mini 20W GaN adaptér a USB-C kabel. 

Hlavní předností nabíječky jsou tedy její velikost a váha. V rozloženém stavu je 11 mm vysoká, 59 mm široká a 255 mm dlouhá. Váží pak 148,2 g. Tělo je hliníkové, propojovací kabely jsou schovány do odolného silikonu. Každá ze tří částí je určena pro jiný typ zařízení. Ta vpravo je pro telefony, kdy dokáže nabíjet iPhone 15 W, uprostřed je plocha pro AirPody (5 W) a nechybí ani puk pro Apple Watch (2,5 W). 

Výrobce udává, že nabíječku rozložíte a připravíte k použití za tři sekundy. Silné neodymové magnety pak zajistí, že z ní žádné zařízení nespadne (tedy logicky pokud má MagSafe nebo jde o Apple Watch). Technologie inteligentních čipů samozřejmě poskytuje špičkovou ochranu vašich zařízení během jejich nabíjení. Více se o této unikátní Neo nabíječce dozvíte zde.

Zájem o nabíječku opět potvrzuje, jaké má Apple v případě vhodného příslušenství pro své produkty rezervy. Zkoušel to sice se svou vlastní bezdrátovou cestovní nabíječkou, ale ta obsahovala jen dvě plochy a její cena byla přece jen také patřičně přemrštěná. Tomu, že bychom se ale někdy dočkali ještě podobného originálního příslušenství společnosti, však nic nenasvědčuje. 

.