Zavřít reklamu

Aktuálně sice vyhlížíme zářijovou Keynote s představením iPhonů 16 a Apple Watch Series 10 spolu s Apple Watch Ultra 3. generace, nicméně letošní podzim nebude jen o nich a Apple Intelligence. Poodhalují se nám i plány na počítače Mac. 

Apple představil čip M4 poněkud nevšedně s iPady Pro ještě před WWDC24, kdy jsme se na této události nedočkali žádného nového hardwaru. Překvapení to nebylo především proto, že to hlavní zde bylo věnováno Apple Intelligence a všechno ostatní by tak dostalo málo prostoru (a málo pozornosti). Podzim se ale pořád jeví jako ideální termín na to omladit portfolio Maců a stihnout s nimi vánoční sezonu.

MacBooky Pro, Mac mini i iMac 

S novými informacemi samozřejmě přišel Mark Gurman z Bloombergu. Kdyby neplatil za velice dobře informovaného analytika, troufli bychom si mu rozporovat, nicméně má o poznání více informací, jak my. Ve svém zpravodaji konkrétně zmiňuje, že bychom se letos měli ještě dočkat nových MacBooků Pro, Macu mini a all-in-one iMacu.

Pokud jde o MacBooky Pro, tak ano, protože těch minulých jsme se dočkali také loni na podzim při speciální události Scary Fast. Mac mini si jistě také zaslouží upgrade, protože tento stolní počítač zcela přeskočil generaci čipu M3. Ten ale loni dostal iMac, který naopak neměl žádnou variantu čipu M2. Právě proto se zdá být zvláštní, že by jej Apple opět aktualizoval a zrušil tak jeho nově nastolený dvouletý aktualizační cyklus, na který právě přešel i Mac mini.

Gurman nicméně uvádí, že minimálně jeden nový počítač Mac dostane dramatické změny. Design MacBooků Pro je ale pořád poměrně nový, stejně jako ten iMacu, který přišel s čipem M1. Důvodů pro změnu vzhledu Macu mini je pak skutečně málo i proto, že tento design skutečně funguje. Odpověď ale není nikterak složitá.

Apple uvedl, že ultratenký iPad Pro je vlastně jeho první model nadcházející designové filozofie, přičemž společnost plánuje nabízet „nejtenčí a nejlehčí produkty“ v každé kategorii v celém technologickém průmyslu. Jasně z toho tedy vychází, že se bude společnost snažit udělat její přenosné počítače ještě tenčí, něž je tomu nyní, takže tato změna by měla právě přijít s novou generací MacBooků Pro. Dočkat bychom se mohli na konci října či na začátku listopadu. 

.