Zavřít reklamu

Reklama u Samsungu má zvláštní styl, zvlášť pokud jde o konkurenční výrobky Applu. Již dříve Samsung spustil kampaň, kde si dělal legraci z fanoušků Apple stojících ve frontě na iPhone 4S. Tentokrát vytáhl do boje proti nejnovějšímu telefonu od Apple tištěnou inzercí, která má srovnávat aktuální vlajkové lodě obou společností – iPhone 5 a Samsung Galaxy S III.

Asi by bylo v pořádku srovnávat specifikace tak, aby z toho vyšel Galaxy S III lépe. Samsung se to rozhodl udělat ale naprosto zavádějícím způsobem. Patrně by to bylo pod úroveň většině ostatních výrobců, jihokorejská firma s tímto stylem problém nemá. Ve srovnání lze nalézt takové perličky jako „naprosto jiný konektor“, čímž korejská společnost naráží na nový konektor Lightning. Kromě několika položek pak srovnávací tabulka ztrácí jakoukoliv objektivitu, Samsung na stranu svých kladů přiložil patrně veškeré softwarové funkce, které dokázal pojmenovat a o kterých většina uživatelů ani nemá tušení, k čemu vlastně slouží.

Sloupec u iPhone 5 zeje prázdnotou, jako by neměl ze softwarového hlediska co nabídnout. Zato pod Galaxy S III je plno inovativních funkcí: snímání obrazovkou dlaní nebo zatřesení telefonu pro aktualizaci. Pravděpodobně jsou to natolik revoluční funkce, že díky jejich absenci se nový iPhone krčí hanbou v koutě. Galaxy S III má být nadřazený telefon i proto, že má vyměnitelnou baterii. To je v dnešní době minimálně diskutabilní – vzhledem k nabídce externích baterií. Celé srovnání je velice zavádějící a působí spíše velmi rozpačitým až směšným dojmem. Přinejmenším pro někoho, kdo se v telefonech alespoň trochu vyzná. Jediným pozitivním prvkem reklamy je alespoň slogan „Člověk nemusí být génius“, podle kterého si může jednoduše vybrat si telefon od Samsungu každý. Nebo se jedná o další popichování Apple s narážkou na pracovníky Genius barů?

Bude mít tato reklama vliv na prodeje obou telefonů? Není to vůbec jisté. Zákazníci budou hlasovat svými peněženkami. Samsung ale jistě rozdráždil fanoušky nakouslého jablka a ti budou o reklamě debatovat. Strhnou se mnohé plamenné bitvy a název inzerovaného výrobku se jistě mnohým zanese do podvědomí. Podívejte se do své ruky, co za značku telefonu držíte, až si budete kupovat nový.

Zdroj: Businessinsider.com
.