Zavřít reklamu

Další sobotní vydání Týdne aplikací je tu, tentokrát s pořadovým číslem 29. Opět přináší velké množství novinek ze světa vývojářů, některé nové hry, důležité aktualizace, tip týdne a samozřejmě spoustu slev.

Novinky ze světa aplikací

Apple odstranil aplikaci Chomp (1. 10.)

Apple podle očekávání, leč možná s mírným zpožděním, odstranil web i aplikaci Chomp. Jedná se společnost, kterou v lednu Apple koupil za 50 milionů dolarů, aby vylepšil podobu a vyhledávání v App Store. Pak postupoval následovně – nejprve z Chomp odstranil podporu Androidu, následně ho implementoval do iOS 6 a nyní konečně ukončil i webovou stránku a samostatnou Chomp aplikaci. Chomp.com nyní odkazuje na Apple.com a v App Store již aplikaci s tímto názvem nenajdete. Výsledek implementace je nicméně vidět v iOS 6, kde se objevila nová podoba App Store.

Zdroj: MacRumors.com

Batman: Arkham City na Mac v listopadu (2. 10.)

Vydání na platformu Mac by se v brzké době měl dočkat druhý díl veleúspěšné herní série Batman s názvem Arkham City. Půjde o rozšířenou verzi Game of the Year, která obsahuje veškerý stažitelný obsah (DLC). Sice jsme si tedy museli notnou dobu počkat, na druhou stranu ale budeme mít za jednu cenu kompletní zážitek.

Verzi pro počítače od Applu připravila firma Feral Interactive, která se portováním úspěšných herních titulů zabývá už delší dobu a má na svědomí např. sérii BioShock, Borderlands nebo Mafii II. Cena ani systémové požadavky zatím nebyly oznámeny; první díl série Batman, Arkham Asylum, se na obchodě Mac App Store prodává za 32 € (cca 799 Kč). O vydání budeme dále informovat a můžete se těšit i na recenzi.

[youtube id=-V1ZF5cNYCs width=“600″ height=“350″]

Zdroj: CultofMac.com

Valve nově nabízí ve Steamu neherní software (2. 10.)

Už před několika měsíci se proslýchalo, že by Valve mohl na své digitální distribuci Stema mohl nabízet kromě her i Software a dále tak konkurovat Mac App Store. To se doopravdy stalo a v hlavní nabídce přibyla kategorie Software. V ní Valve nabízí zatím sedm aplikací: ArtRage Studio Pro pro kreslení, CameraBag 2 pro úpravu fotek, GameMaker: Studio pro tvorbu her, Source Filmmaker pro stříhání videí, 3D-Coat pro vytváření animací a benchmarkovací nástroje 3DMark Vantage a 3DMark 11.

Všechny aplikace využijí specifických výhod Steamu, jako jednoduchou instalaci, automatické aktualizace a cloudové úložiště. Všechny zmíněné aplikace jsou zatím dostupné pouze na operační systém Windows, ale očekává se, že se objeví i software pro OS X.

Zdroj: AppleInsider.com

Death Dome – Infinity Blade v kabátku Borderlands? (3. 10.)

Vypadá to, že se objeví nová hra na motivy populárního Infinity Blade, která však bude oblečena do jiného kabátku. Respektive z Infinity Blade si Death Dome, nová hra od Glu Mobile, patrně bere styl ovládání, zbytek je vyveden ve stylu Borderlands, další oblíbené hry. To vše je odvozeno z půlminutového traileru, který vývojáři z Glu Mobile vypustili. V něm je nicméně vidět ozbrojenou ženu s mečem a štítem, jak bojuje s mnohem silnějšími protivníky, přičemž pro boj používá již známá gesta pro švih mečem či obranu štítem. Zatím nebyly oznámeny žádné detaily, takže nevíme ani cenu, ani datum vydání. Dobrou zprávu ale máme pro uživatele Androidů, protože Death Dome bude dostupný i na Google Play. Tam totiž dosud není Infinity Blade.

[youtube id=0gjOB9ViCMA width=“600″ height=“350″]

Zdroj: CultOfAndroid.com

Google StreetView již funguje i ve webovém rozhraní (4. 10.)

Google využívá nepodařených Map v iOS 6, a tak do webového rozhraní svých vlastních map implementoval StreetView. To dosud bylo možné používat jen na desktopech, případně na mobilních zařízeních přímo v aplikacích. To však již nyní neplatí a Street View mohou využívat i uživatelé iOS 6, kteří přišli o aplikace Google Maps. Práce s webovým rozhraní sice rozhodně není tak pohodlná jako s nativní aplikací, ale pro rychlou orientaci postačí.

Zdroj: TheNextWeb.com

EA ukázalo nové SimCity, vyjde v únoru 2013 (4. 10.)

Fanoušci letité herní série SimCity můžou slavit, už v únoru příšího roku totiž EA vydá další díl, a to najednou pro PC i Mac. Série ušla od roku 1989 dlouhou cestu a i nový díl přijde s nejedním vylepšením. Dočkáme se například střídání dne a noci, jež bude zajímavé z hlediska boje se zločinem nebo pokud se například rozhodneme postavit gamblerské město. Další velkou novinkou bude zavedení multiplayeru, který bude fungovat na obou počítačových platformách.

Vývoj je tak daleko, že se pracovníci EA rozhodli začít vydávat videa přímo ze hry. První z nich ukazuje, jak probíhají začátky budování malého města, a také nový denní cyklus.

[youtube id=yWLClUwAHGc width=“600″ height=“350″]

Zdroj: MacRumors.com

Star Wars Angry Birds už 8. října? (5. 10.)

Herní sága Angry Birds by se mohla dočkat další a velice zajímavé epizody. Na Twitteru totiž Angry Birds napsali příspěvek, v němž s datem 10. 8. 2012 a popiskem “Příští velká věc” odkazují na svůj blog, kde najdete obrázek ptáčka z Angry Birds s pláštěm Jediů a světelným mečem. Dočkáme se tedy v pondělí nové epizody, která bude na téma populárních Star Wars?

Zdroj: CultOfMac.com

Nové aplikace

Re-Volt – Klasická autíčka se vrací

V App Store se konečně objevil očekávaný remake klasické hry Re-Volt z roku 1999 od Acclaim. Jedná se o 100% port původní hry závodů autíček na dálkové ovládání, nicméněhra byla přizpůsobená pro dotykové displeje. Nabídky jsou větší pro ovládání prstem a k dispozici je hned několik typů dotykového ovládání, nicméně každé z nich má své úskalí. Po grafické stránce se hra nezměnila, na druhou stranu už před 13 lety nevypadala špatně, nezměnila se ani hratelnost, která byla tehdy špičková.

Co trochu zamrzí, je naprostá absence hry více hráčů, jak lokálně, tak online. Přitom původní hra právě nabízela online multiplayer. Přesto je Re-volt skvělá zábava na mnoho hodin, které strávíte u turnajů nebo i na kaskadérské mapě při sbírání hvězdiček. Jedním z nejzábavnějších prvků hry jsou zbraně a power-upy, kterých je zde celá řada a můžete si díky nim dopomoct až k prvnímu místu. To ovšem platí i pro soupeře. Re-volt najdete v App Store za 4,99 €.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=http://itunes.apple.com/cz/app/re-volt-classic/id554998862?mt=8 target=““]Re-Volt Classic – 4,99 €[/button]

App.net klient Netbot pro iPhone a iPad

Vzhledem k přibývajícím restrikcím Twitteru se začínají prosazovat podobné služby. Mezi doposud nejúspěšnější patří App.net, která je zejména přítelsská k vývojářům třetích stran, jinak nabízí stejnou funkcionalitu jako Twitter. Vývojáři z Tapbots, stojící za úspěšným klientem pro Twitter Tweetbot, přišli s klientem prvá i pro App.net, jak pro iPhone, tak pro iPad.

Netbot však není úplně novou aplikací, vývojáři v podstatě vzali existující Tweetbot a pouze přepsali API, aby aplikace místo s Twitterem fungovala s App.net. To však nic nemění na tom, že se jedná o skvělého a propracovaného klienta s velkým množstvím funkcí a specifickým “robotím” designem. Pokud jste příznivci alternativního App.net, Netbot je aktuálně nejlepším klientem pro tuto službu.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=http://itunes.apple.com/cz/app/netbot-for-iphone-app.net/id563595132?mt=8 target=““]Netbot for iPhone – 3,99 €[/button][button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=http://itunes.apple.com/cz/app/netbot-for-ipad-app.net-client/id563596528?mt=8 target=““]Netbot for iPad – 3,99 €[/button]

NBA 2K13 – nejlepší arkádový basketbal pro iOS

Vývojářské studio z Take-Two interactive vydalo další ročník basketbalu s názvem NBA 2K13. Jedná se o zatím nejlepší arkádový basketbal v App Store, nicméně má několik “ale”. Jednou z hlavních nevýhod je ovládání, které stále na dotykovém displeji nenabízí nejlepší možné zážitek. Druhou stinnou stránkou je grafická optimalizace, kdy se hra zasekává i na nejnovějším iPhone 5.

Kromě výše zmíněných se však jedna o skvěle vypadající a propracovanou hru, ve které si můžete projít celou americkou ligovou soutěž nebo si zopakovat některé historické momenty, jako exhibici o 81 koších Koba Bryanta z roku 2006. NBA 2K13 nabízí kromě hry jednoho hráče také multiplayer, buď lokální přes Bluetooth nebo online přes Game Center. Hudbu ke hře produkoval známý rapper Jay-Z. NBA 2K13 najdete v App Store jako univerzální aplikaci pro iPhone i iPad za 7,99 €.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=http://itunes.apple.com/cz/app/nba-2k13/id553163611?mt=8 target=““]NBA 2K13 – 7,99 €[/button]

[youtube id=IINYcZDh5pw width=“600″ height=“350″]

Důležité aktualizace

Menší aktualizace pro iPhoto

Apple vydal vesměs opravnou aktualizaci pro iPhoto ‘11. Verze 9.4.1 má vylepšit spolehlivost při synchronizace s iOS zařízeními skrze iTunes; opravuje problém, kdy mohlo iPhoto při exportování či upgradování většího množství knih, pohlednic či kalendářů padat a v neposlední řadě problémy se stahováním a prohlížením fotografií z Facebooku. Ke stažení je iPhoto za 11,99 eur v Mac App Store.

Vylepšený Facebook Pages Manager

Facebook vylepšil svého správce Stránek pro iOS. Ve verzi 1.5 již je možné aplikace používat na iPadu v landscape režimu, nově lze také skrze Pages Manager využít nové Facebook Offers (Nabídka) a vítanou novinkou je také možnost napsat delší statusy. Dosud bylo totiž omezení poměrně výrazné. Problémem však nadále zůstává, že si aplikace neporadí s odkazy. Ke stažení je Facebook Pages Manager zdarma v App Store.

Things umí přidávat nové záznamy pomocí Siri

Ačkoliv na OTA synchronizaci jsme u Things čekali skutečně dlouho, podpora displeje iPhonu 5 přišla poměrně rychle. Oblíbený GTD nástroj tak již plně využívá čtyřpalcového displeje a ve verzi 2.1 přináší ještě další novinky. Jednak podporu pro iOS 6, vylepšenou stabilitu a opravu chyb a také možnost vytvářet nové záznamy pomocí Siri. Přesněji řečeno, Siri neumí komunikovat se Things přímo, nicméně nejprve vytvoří úkol v základních Připomínkách, odkud si poté Things onen záznam vytáhnou. Tato funkce vyžaduje iOS 6. Things najdete v App Store za 7,99 eur.

Aplikace Apple Store již podporuje iPhone 5

Poslední aplikací z dílny Applu, která čekala na podporu displeje nového iPhonu 5, byl Apple Store. Apple však již vydal verzi 2.3.2, která je čtyřpalcovému displeji již plně přizpůsobena.

Aktuální slevy

Aktuální slevy vždy najdete v panelu slev vpravo na hlavní stránce.

Autoři: Ondřej Holzman, Michal Žďánský, Filip Novotný

Témata:
.