Zavřít reklamu

Nové reklamy s iPadem mini, novinky z Foxconnu, unikátní záběry z připravovaného filmu o Stevu Jobsovi, a nebo velká krádež iPadů v USA, to jsou témata dnešního večerního vydání 46. Jablečného týdne, který je zároveň jubilejním 3000 článkem na Jablíčkáři.

Dvě nové reklamy na iPad mini (11. 11.)

Apple na začátku týdne vypustil dvě nové reklamy na iPad mini. K původnímu spotu Piano se nyní přidaly další dva. První se jmenuje Books a ukazuje schopnosti iPadu mini jako čtečky knih, respektive tu vedle sebe leží velký iPad a iPad mini a otevírají se v nich jednotlivé knihy. Na závěr je pak ukázáno i listování knihou v iPadu mini. Druhý spot je nazván Photos a ukazuje opět na obou iPadech prohlížení fotografií v iPhoto pro iOS.

[youtube id=9L11hutds-o width=“600″ height=“350″]

[youtube id=fdmkhzGD-ZA width=“600″ height=“350″]

Zdroj: MacRumors.com

První Apple Story pro Brazílii a Turecko (12. 11.)

Podle posledních pracovních nabídkek Applu to vypadá, že se zanedlouho dočkají svých prvních oficiálních Apple Storů v Brazílii a Turecku. Nejpravděpodobněji se pak jeví, že obchody dostanou turecký Istanbul a brazilské Rio de Janeiro. Je také možné, že Apple nezůstane jen u jednoho obchodu v každé zemi, jelikož jde o velice zajímavé trhy.

Zdroj: TheNextWeb.com

Bývalý šéf vývoje OS X hledá pracovníky pro svůj startup UpThere (13. 11.)

Bertrand Serlet toho za posledních dvacet let dokázal v Applu opravdu hodně. Jako senior viceprezident softwarového inženýrství osobně dohlížel na každou verzi OS X až po Snow Leoparda; byl u zrodu projektu, ze kterého se později vyklubal iOS. Osobně vyvinul několik technologií, které se staly základy pro Cocoa a CocoaTouch. V současnosti je členem správní rady známé společnosti Parallels vyvíjející například virtualizační nástroj Parallels Desktop.

Nicméně Serlet v sobě nezapře tvořivého ducha a pro svůj startup UpThere hledá vývojáře se zkušenostmi s C/C++, Objective-C, Node.js a JavaScriptem. Dále požaduje znalosti platforem iOS a Android, databází, bezpečnosti, spolehlivosti či qaulity assurance (QA). Zájemci mohou posílat své žádosti na oficiálních stránkách projektu. Bližší specifikace celého starupu nejsou známy, nicméně Serlet slibuje budování budoucnosti cloudových řešení. Chcete-li průběžně vědět více, sledujte Twitter (@upthere). My držíme palce.

Zdroj: 9to5mac.com

Apple Story vydělávají na metr čtvereční dvakrát více než jakákoliv jiná síť obchodů (13. 11.)

Apple prodejny jsou až neuvěřitelně úspěšné. Za posledních pár let mají obchody Apple Store největší úspěch z hlediska příjmů na stopu čtvereční. Tento rok vydělaly Apple obchody dvakrát více, než další nejziskovější maloobchodní řetězec Tiffany & Co. RetailSails analyzovala nejlepší kamenné řetězce v USA a zjistila, že Apple Stores mají průměrný zisk 6050 dolarů na čtvereční stopu (5 626 dolarů minulý rok), zatímco Tiffany & Co vydělávají „pouze“ 3017 dolarů na čtvereční stopu. Kamenné prodejny Applu vydělaly doposud ve čtvrtém čtvrtletí 2012 celkem 4,2 miliardy dolarů v celkem 390 prodejnách po celém světě a tento rok otevřeli 33 nových obchodů. Navzdory skvělým číslům se však Apple rozhodl rozloučit s Johnem Browettem, senior viceprezidentem obchodu. (Mezi TOP 10 řetězci se v RetailSails umístili také: Lululemon Athletica, Coach, Michael Kors, Select Comfort, True Religion, Vera Bradley, Birks & Mayors a Fairway Market.)

zdroj: CultOfMac.com

Tim Cook je první v žebříčku nejmocnějších mužů v americkém bezdrátovém průmyslu (13. 11.)

Každým rokem lidé z Fierce Wireless vybírají 25 nejmocnějších lidí v americkém bezdrátovém průmyslu. Tento rok se v jejich žebříčku umístil i Tim Cook a dokonce hned na prvním místě. Podařilo se mu porazit soupeře jako je Steve Ballmer (generální ředitel Microsoftu), Jack Dorsey (generální ředitel Square), Jeff Bezos (generální ředitel Amazonu), Stephen Elop (generální ředitel Nokie) a všechny generální ředitele mobilních operátorů Sprint, Verizon a AT&T. A co tedy dělá z Tima Cooka tak vlivného muže v mobilním odvětví? Co třeba fakt, že 77 % všech smartphonů, které operátor AT&T prodal, byly iPhony. Nyní, v roce 2012, Apple iPhone samostatně generuje 30 miliard dolarů, což je více, než celková hodnota Microsoftu. Kdyby byl Steve Jobs na živu, zřejmě by byl na prvním místě právě on.

zdroj: CultOfMac.com

Lidskou pracovní sílu ve Foxconnu mohou nahradit roboti (14. 11.)

Brzy se může stát, že nové Apple přístroje, které si koupíte, budou vyrobeny roboty. Největší výrobní partner Apple, Foxconn, totiž začíná nahrazovat své pracovníky novými roboty. Tento krok má vylepšit efektivitu práce v čínských továrnách Foxconnu a zároveň snížit výrobní náklady.

Foxconn je jedním z největších soukromých zaměstnavatelů v Číně, pracuje pro něj 1,2 milionu lidí. Minulý rok však oznámil, že plánuje nahradit milion pracovníků novými automatickými roboty behěm tří let. Nyní už tento proces začal a Foxconn přivítal 10 000 nových robotů nazvaných „FoxBots“. Další várka 20 000 robotů bude podle CNET ve Foxconnu do konce tohoto roku. Každý robot přitom stojí mezi 20 000 až 25 000 dolary. To je přibližně trojnásobek průměrné mzdy pracovníků ve Foxconnu. Počáteční náklady jsou samozřejmě obrovské, ale Foxboti časem ušetří mnoho peněz.

zdroj: CultOfMac.com

Snímek o Stevu Jobsovi bude mít tři půlhodinové scény (15. 11.)

Aaron Sorkin, scénárista nadcházejícího filmu o Stevu Jobsovi, se nedávno podělil o informace z připravovaného filmu. Podle jeho slov se bude film skládat pouze ze tří částí. Každá tato část bude mít jen 30 minut a bude následovat Steva Jobse do zákulisí těsně před uvedením tří produktů: Macu, počítače NeXT cube a původního iPodu. Sorkin vzal práci na filmu o Jobsovi krátce po jeho smrti a v minulosti mu dokonce sám Jobs nabídl práci scénáristy v Pixaru. Sorkin o filmu řekl: „Je to jako psát o Beatles“ a ještě ani nevybral herce, který má Jobse představovat. Film je podporován firmou Sony a je důležité zmínit, že tento film je zcela jiný projekt, než připravuje Inferno Entertainment, kde hlavní roli Jobse hraje Ashton Kutcher.

[youtube id=“9m3FOGtq45c“ width=“600″ height=“350“]

zdroj: 9to5mac.com

Apple odkoupil patenty od konsorcia Rockstar (15. 11.)

Apple odkoupil od konsorcia Rockstar, jehož je sám členem, celkem 1024 patentů za dva a půl miliardy. Konsorcium vzniklo při příležitosti dražby patentů krachujícího Nortelu, kde jeho členové v čele s Apple, Microsoftem, RIM, Sony a dalšími zaplatili za patenty přes 4,5 miliardy amerických dolarů. Apple měl doteď k patentům přístup a mohl je stejně jako ostatní členové využívat, koupě tedy znamená, že je bude chtít nadále vlastnit exkluzivně a může je také použít v patentových právních bitvách proti Samsungu, Google a dalším. Zakoupené patenty zahrnují bezdrátové technologie, technologie kolem sítě 4. generace, hlasové a internetové služby nebo polovodiče.

Zdroj: News.cnet.com

iPady mini za 1,5 milonu dolarů ukradeny z letiště JFK (15. 11.)

Na Newyorkském letišti JFK bylo ukradeno 3600 iPadů mini v celkové hodnotě přes 1,5 milionů amerických dolarů, které mířily do americké distribuce. Údajně se jednalo o loupež, které pomohl i někdo ze zaměstnanců letiště. Zloději naložili do připravené dodávky zaparkované u méně střežené strany letiště dvě palety tabletů s pomocí zdvižného vozíku, který patřil letišti. Na místě byly ještě další tři palety, nicméně zloděje vyrušil zaměstnanec vracející se z oběda. Přestože byla krádež úspěšná jen částečně, zloději si mohou přijít až na půldruhého milionu dolarů, pokud se je policii nepodaří vypátrat.

Zdroj: 9to5Mac.com

Autoři: Michal Marek, Ondřej Holzman, Michal Žďánský, Hynek Hampl

.