Zavřít reklamu

Během včerejší noci uvedla společnost Sony nový PlayStation 4. Ačkoliv celá událost trvala přes dvě hodiny, během které mohli diváci vidět některé z připravovaných her, některé funkce nové konzole a nový ovladač Dual Shock, japonská společnost vůbec neukázala samotný přístroj, stejně tak jsme se nedozvěděli dostupnost a cenu. Při představení však Sony zmínilo jednu ze zajímavých funkcí – propojení s mobilní aplikací, která zařízení přemění v druhou obrazovku.

Zdroj: Engadget.com

Sony již aplikaci pro Playstation v App Store má, slouží však pouze pro prohlížení získaných achievementů a sledování stavu připojených přátel. Funkce druhé obrazovky bude patrně fungovat podobně jako SmartGlass od Microsoftu ke konzoli Xbox nebo jako tabletový ovladač k Wii U od Nintenda. Druhá obrazovka bude zobrazovat dodatečné informace, jako obsah inventáře, mapy a bude s ní pravděpodobně možná i jistá forma interakce. Dnes Sony k připravované aplikaci vydalo tiskové prohlášení:

Nová aplikace od SCE jménem „PlayStation®App“ bude dostupná pro iPhone, iPad a smartphony a tablety s operačním systémem Android a umožní jim stát se druhou obrazovkou. Jakmile se nainstaluje do zařízení, uživatelé budou moct například na své druhé obrazovce vidět mapu při hraní dobrodružné hry, kupovat PS4 hry mimo domov a hra se stáhne přímo do konzole doma, nebo vzdáleně sledovat jiné hráče hrající na svých zařízeních.

Sony neupřesnilo, kdy oficiální aplikaci vydá, ale dá se očekávat, že to bude ve stejné době, kdy se Playstation 4 dostane na trh, což by mělo být v průběhu letošních letních prázdnin. Ačkoliv nová konzole neoslnila žádnou „killer“ funkcí, navíc nebude zpětně kompatibilní s tituly z PS3 (pouze prostřednictvím streamování s podporou technologie Gaikai, to však nebude patrně dostupné při zahájení prodeje), funkce druhé obrazovky se zdá být jako zajímavý doplněk hraní.

Zdroj: MacRumors.com
.