Zavřít reklamu

Tento týden byl doslova nabitý událostmi kolem aplikací. Google oznámil brzký příchod Map pro iPad, Team 17 ohlásil Worms 3 pro iOS, Infinity Blade Dungeons bylo pro změnu zcela zrušeno, do App Store přišla hra Deus Ex: The Fall s velice kontroverzní protipirátskou ochranou, i Rovio uvedlo novou hru Tiny Thief. Kromě her vyšly také aplikace Cal a Kodiak JavaScript. Jako vždy je tu i několik aktualizací a hromada slev.

Novinky ze světa aplikací

Google Maps pro iPad mají vyjít brzy (10. 7.)

Goole vydal novou verzi svých map pro operační systém Android, který přináší novinky oznámené na konferenci I/O 2013 a také podporu pro větší displeje tabletů. Google zde soudě podle screenshotů převzal hodně prvků z webové verze, kde celou obrazovku vyplní mapa a ovládací prvky budou zobrazeny formou plovoucích karet. Podle Googlu nové mapy umožní „objevovat svět z pohodlí obýváku plynulou a zábavnou formou“.

V oficiálním blogu také oznámil, že Mapy pro iPad vyjdou brzy, ačkoliv termín společnost nespecifikovala. Je tak možné, že se Google Map pro tablet dočkáme v nadcházejících týdnech. Google také tento týden ukončil službu Latitude, kterou nahradil funkcí check-in v Google+.

Zdroj: Googleblog.blogspot.cz

Worms 3 pro iOS vyjdou na podzim (11. 7.)

Vývojáři z Team 17 připravuji zcela novou hru ze série Worms, která vyjde v listopadu exkluzivně pro iOS. Hra bude obsahovat 27 misí pro jednoho hráče a režim Body Count s rostoucí náročností na likvidování nepřátelských červů. Zajímavá pak bude hra více hráčů, kde je na výběr několik zajímavých možností. K dispozici budou známé Forts a Deathmatch, asynchronní online multiplayer, kde se hráči střídají v tazích v libovolném časovém intervalu, nebo klasický pass-and-play až pro čtyři hráče, kteří mohou využít i integraci AirPlay a sledovat dění na televizi pomocí Apple TV.

Hra s sebou ponese arzenál z předchozích dílů, přibudou nicméně i nové zbraně, například Canned Heat, Nora’s Virus nebo Black Hole Granade. Novinkou budou také třídy, kde si hráč může zvolit například tým vojáků, vědců nebo skautů. Každá třída bude mít své unikátní schopnosti a přednosti. Poslední velkou novinkou bude režim s hracími kartami, kde si každý hráč postaví vlastní balíček karet, které bude hrát vždy před začátkem a po konci kola. Ty pak budou ovlivňovat průběh hry. Přesné datum vydání stanovené nebylo, nicméně Worms 3 pro iOS se dočkáme ve třetím čtvrtletí tohoto roku.

Zdroj: Polygon.com

Uživatelé s jailbreakem nemohou v nové hře Deus Ex střílet (11. 7.)

Společnost Eidos, která tento týden představila novou hru pro iOS Deus Ex: The Fall, implementovala kontroverzní ochranu proti softwarovým pirátům. Hra detekuje, zda má uživatel upravený operační systém jailbreakem a pokud zjistí, že ano, hráči nebudou moci ve hře vůbec střílet. Při každém pokusu vystřelit se objeví hláška, že střílení není možné na jailbreaknutých zařízeních. Ačkoliv je na jednu stranu protipirátská ochrana pochopitelná, jsou tací, kteří jailbreak používají jen k úpravě operačního systému, nikoliv k instalování cracklých aplikací. Tento krok tak vyvolal u hráčů velké pozdvižení a v reakci na to Square Enix přislíbilo update, který kontroverzní ochranu zruší.

Zdroj: 9to5Mac.com

Nová verze hudební aplikace djay je v přípravě (11. 7.)

Populární aplikace pro DJe, djay, bude mít pokračování. Tento týden vývojář z Algoriddm spustili novou stránku s krátkým trailerem na nadcházející druhou verzi djay. Ten o aplikaci příliš neřekne, nicméně se dá očekávat, že se v blízké době objeví více podrobností. Na stránce je možné se také přihlásit k newsletteru a zajistit si tak nové informace v době jejich zveřejnění.

[youtube id=q_vstCBVtoA width=“600″ height=“350″]

Zdroj: TUAW.com

Hra Infinity Blade Dungeons byla oficiálně zrušena (12. 7.)

Hra, kterou společnost Epic předvedla při představení iPadu 3, která měla demonstrovat jeho výkon, diablovka Infinity Blade Dungeons, byla oficiálně zrušena. Potvrdil to spoluzakladatel Chair Entertainment Donald Mustard v podcastu Epic Games. Vývoj hry byl pozastaven v únoru, kdy Epic uzavřelo Impossible Studios, které mělo hru na starosti. Navzdory zrušení bude série Infinity Blade pokračovat nadále, přece jen je to podle prohlášení Epic nejvýdělečnější hra, kterou kdy společnost vytvořila.

Zdroj: TheVerge.com

Nové aplikace

Kodiak JavaScript

Po půl roce příprav se 10. července v App Store objevila aplikace Kodiak JavaScript od společnosti Play Ragtime z Jablonce nad Nisou. Jedná se o iPad aplikaci určenou pro web vývojáře. K dispozici je přes padesát nejpopulárnějších knihoven a frameworků, díky tomu již po stažení aplikace je možné okamžitě programovat. Součástí je i přizpůsobitelný editor s barevným zvýrazněním syntaxe, Swipe a navigační tlačítko. Více podrobností se dozvíte na této stránce.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/kodiak-javascript/id658323781?mt=8 target=““]Kodiak JavaScript – 4,49 €[/button]

Deus Ex: The Fall pro iOS

Squre Enix vydalo očekávané pokračování série Deus Ex pro mobilní platformy s podtitulem The Fall. Děj je zasažen do stejného období jako hra Deus Ex Revolution, konkrétně do roku 2027, kde je mechanické vylepšování lidského těla běžnou praxí. Ve hře se zhostíte postavy Bena Saxona, bývalého žoládka britského SAS, který se snaží odhalit pravdu o celosvětové konspiraci, která ohrožuje jeho život.

Deus Ex nabídne solidní příběh, kterým je ostatně celá série proslulá, RPG vývoj postavy, ve které si můžete své tělo vylepšit dostupnými augementacemi a využít je při likvidaci protivníků, ať už způsobem stealth nebo při přestřelkách. Hra má solidní grafiku, ačkoliv proti nejlepším grafickým hrám na iOS přece jen zaostává. Stejně jako původní hra budete zkoumat prostředí a likvidovat nepřátele z pohledu první osoby.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/deus-ex-the-fall/id633443676?mt=8 target=““]Deus Ex: The Fall – 5,99 €[/button]

[youtube id=LYo8IlxTPMk width=“600″ height=“350″]

Tiny Thief – nová hra od Rovio

Angry Birds už začínají být pomalu ohraní, a tak přišlo Rovio (přesněji jejich herní vydavatelství Rovio Stars) se zcela novou hrou Tiny Thief. Zde se ujmete role středověkého zlodějíčka, který je takový Robin Hood a spíše než aby kradl pro svou potřebu, snaží se pomáhat vesničanům a škodit zlým rytířům. Hra trochu připomíná point&click adventury, kde se klepáním na displej pohybujete, stejně tak probíhá i interakce s různými předměty na obrazovce. Složitost úrovní je postupem času těžší a těžší a budete muset řešit složité hádanky a vymýšlet způsoby, jak přechytračit stráže. Čeká vás celkem šest velkých dobrodružství v různých prostředích včetně pirátské lodě nebo hradu, každé z nich se pak skládá z několika desítek malých misí, během kterých získáváte 1–3 hvězdy podobně jako v Bad Piggies.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/cal-your-life.-your-calendar./id648287824?mt=8 target=““]Tiny Thief – 2,69 €[/button]

[youtube id=x-hV0RaqcGI width=“600″ height=“350″]

Cal – nový kalendář od tvůrců Any.Do

Tvůrci úkolovníku Any.Do představili novou kalendářní aplikaci Cal. Ta se dle slov vývojářů soustředí zejména na to hledat volný čas mezi schůzkami, spíš než organizování naplánované agendy. Cal podporuje Google Calendar, iCloud kalendáře, Exchange a dokonce i události na Facebooku. Integruje do sebe i seznam kontaktů, které je potom možné přidávat k jednotlivým schůzkám. Aplikace podporuje chytré zadávání schůzek ála Fantastical a dokonce se integruje s úkolovníkem Any.Do. Vývojáři plánuji do budoucna představit i aplikace pro psaní poznámek a správu emailů a vytvořit tak balík vzájemně provázaných aplikací. Cal navíc skvěle zapadne do nového grafického směru iOS 7. A to nejlepší nakonec, aplikace je zcela zdarma.

[button color=red link=http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/cal-your-life.-your-calendar./id648287824?mt=8 target=““]Cal – Zdarma[/button]

[vimeo id=69827636 width=“600″ height=“350″]

Důležité aktualizace

Joe Danger a nové úrovně

Aktualizace zábavné kaskadérské závodní hry Joe Danger přináší 21 nových úrovní, pět nových postaviček, se kterými lze závodit, denní výzvy, během kterých lze získat odměnu ve formě herní měny a také vylepšenou Laboratoř. Joe Danger je aktuálně ve slevě za 0,89 €.

Evernote s integrací Skitch

Oblíbený software pro poznámky Evernote přichází s integrací aplikace Skitch, kterou společnost vlastní. Ta umožní přidávat anotace do existujících obrázků, PDF a celých poznámek. Změny pak Skitch uloží zpátky do Evernote. Další novinkou je zvýrazňovač v editoru a možnost prohlížení dokumentů Office přímo v aplikaci. Kromě toho přináší i opravy několika drobných chyb. Evernote se v Mac App Store nachází zdarma.

Twitter se synchronizací DM

Twitter konečně přišel ve všech svých mobilních i desktopových aplikacích (včetně TweetDeck) se synchronizací Direct Messages, přečtené zprávy se tak nebudou na ostatních zařízeních tvářit jako nepřečtené. Kromě toho byl vylepšen editor pro odpovídání na tweety, hledání nových účtů je o něco snadnější, stejně tak nahlašování nevyžádaných zpráv. Twitter je v App Store i Mac App Store dostupný zdarma.

Slevy

Aktuální slevy vždy najdete také na našem novém kanálu na Twitteru @JablickarSlevy

Autoři: Michal Žďánský, Denis Surových

Témata:
.