Zavřít reklamu

Myslím, že obchod App Store nemusím představovat ani uživatelům iOS zařízení, ani těm, co používají Android. Do chytrého telefonu si potřebujete stahovat či kupovat aplikace, a App Store má intuitivní rozhraní, ve kterém se zorientuje opravdu každý. My se ale podíváme na několik funkcí, na které jste možná při stahování aplikací nenarazili.

Posílání peněz na jiné Apple ID

V dnešní době není úplně jednoduché někoho obdarovat smysluplnou věcí. Může se stát, že už ji vlastní, nebo že ji prostě nevyužije. Darovat však můžete i kredit do obchodu App Store a to opravdu jednoduše. Stačí se přesunout na kartu Dnes, klepnout na ikonu Můj účet a následně na Poslat poukázku e-mailem. Vyberte příjemce a částku. Ve výchozím nastavení se kredit na Apple ID pošle okamžitě, pokud však chcete, aby peníze dorazily v určitý čas, vyberte ikonu Dnes a datum změňte. Následně klepněte na Další, vyberte motiv a kliknutím na tlačítko Další a poté na Koupit se dárek pošle. Podobně můžete darovat i aplikaci, zde u potřebné aplikace klepněte na tlačítko Sdílet, z vyskakovacího okna zvolte možnost Darovat aplikaci a pokračujte stejným způsobem jako u posílání kreditu.

Vypnutí dotazů aplikací na hodnocení

Poměrně častým jevem většiny aplikací třetích stran je ten, že se po otevření objeví dialogové okno, které vyžaduje, abyste aplikaci ohodnotili. Hodnocením sice podpoříte vývojáře, že by to ale zjednodušovalo používání se však říct nedá. Naštěstí existuje možnost, jak tyto dotazy vypnout. Přesuňte se do Nastavení, zde otevřete nahoře váš profil, a poté se přesuňte do sekce iTunes a App Store, kde vypněte přepínač Hodnocení a recenze. Od této chvíle vás aplikace nebudou žádat o odezvu, pokud ale budete chtít, samozřejmě hodnocení přidat můžete.

Zrušení jednotlivých předplatných

Obchod od kalifornské společnosti nabízí kromě možnosti stahování a nákupu aplikací i aktivaci předplatných u vývojářů třetích stran, kdy všechna předplatná máte pohromadě. Jestli si chcete nějaké z nich zrušit, v aplikaci App Store vyberte kartu Dnes, z té se přesuňte na Můj účet a otevřete sekci Předplatná. Na to, které chcete zrušit, klepněte a v nabídce snížení nebo zvýšení tarifu vyberte ikonu Zrušit.  Peníze za službu se vám nebudou účtovat a služba bude zrušena.

Vypnutí odložení nepoužívaných aplikací

Pokud máte v telefonu málo místa a otevřete si správu úložiště, zobrazí se vám přepínač pro odložení nepoužívaných aplikací. Ten po zapnutí zajistí, že data z nich budou zachována, aplikace se ale ze zařízení odstraní. Toto nastavení ale nemusí být vždy užitečné a ve správě úložiště přepínač nelze vypnout. Abyste toto chování změnili, musíte otevřít Nastavení, dále kliknout na váš profil nahoře, a poté na možnost iTunes a App Store. Zde poté deaktivujte přepínač Odložit nepoužívané. Všechny aplikace se vám stáhnou do zařízení a již se nebudou mazat.

Stažení zakoupených aplikací ostatních členů rodiny

Jestli máte aktivované rodinné sdílení, je zbytečné, aby si stejnou aplikaci kupoval každý člen rodiny zvlášť. Pokud víte, že si někdo z rodinných příslušníků aplikaci zakoupil, přesuňte se na kartě Dnes k ikoně Můj účet, klepněte na Koupené a následně na profil rodinného příslušníka. Zde už si můžete jakoukoliv aplikaci, kterou má člen rodiny zakoupenou, jednoduše Stáhnout.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více