Zavřít reklamu

Součástí každé Apple keynote pravidelně bývá prezentování nedávných nebo nadcházejících úspěchů firmy a jinak tomu nebylo ani tentokrát. Tim Cook se pochlubil, že během příštího měsíc bude aktivováno již 700 000 000. iOS zařízení. Číslo je to opravdu úctyhodné a ukazuje, jak moc trh proměnilo představení prvního iPhonu před šesti lety.

Tato cifra také jasně demonstruje, jak rychle a stabilně mobilní operační systém od Applu získává popularitu. Společnosti z Cupertina trvalo téměř tři roky, než se jí podařilo prodat sto milionů iOS zařízení. Během dalších tří let však iOS začalo používat dalších neuvěřitelných 600 milionů uživatelů. Zvlášť letošní rok vypadá pro Apple velice úspěšně. Vždyť letos v lednu Tim Cook mluvil o 500 milionech prodaných iOS zařízení, takže nových 200 milionů přibylo jen za posledních tři čtvrtě roku.

 Pro srovnání – Google oznámil minulý měsíc miliardu aktivací přístrojů s Androidem.

Generální ředitel Applu ale samozřejmě zmínil víc čísel, faktů a úspěchů:

  • Veliké popularitě se těší již sedmý ročník iTunes Festivalu v Anglii. Více než 20 milionů lidí požádalo o bezplatnou vstupenku na akci, která se skládá ze třiceti dní koncertů těch největších hvězd současného hudebního světa. Apple koncerty vysílá do sta různých zemí světa.
  • Nový iPhone 5S se nejprve začne prodávat v devíti zemích – v USA, Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Japonsku, Singapuru a ve Spojeném království. Je to poprvé, co je v první vlně i Čína, což jasně dokazuje, jak důležitým trhem se tato asijská velmoc pro Apple stává.
  • Nové iPhony budou již v prosinci k dispozici ve 100 zemích světa a nabízeny 270 světovými operátory. iPhone 5 byl nabízen v 97 státech, takže oproti minulému roku se jedná o další malou expanzi.
  • Tim Cook také podotkl, že velkou pozornost stále upírá na domácí trh. Apple Store ve Stanfordu v kalifornském Palo Altu slavil obrovské úspěchy a za 9 let ho navštívilo 5 milionů lidí. V současnosti do tohoto obchodu zavítají zhruba 2000 lidí denně. Takové návaly zákazníku byly pro tak malý obchod příliš a Apple tedy tento Apple Store nahradil jiným – osmkrát větším.
Zdroj: MacWorld.com
.