Zavřít reklamu

Minulý měsíc se v kategorii Filmů v češtině v iTunes objevila podkategorie snímků s českými titulky, která na první pohled vypadala, že byla vydána předčasně. Ačkoliv v některých filmech titulky skutečně byly (Spring Breakers) a u jiných se zobrazovaly přinejmenším v ukázkách, v mnoha případech se jednalo o falešný poplach a uživatelé, kteří si filmy vypůjčili nebo koupili, si stěžovali, že tam ve skutečnosti české titulky nejsou. Ostatně ani v detailech jednotlivých snímků nebyla čeština v seznamu titulků.

Usoudili jsme proto, že se patrně jedná o chybu, díky které byla podkategorie zveřejněna předčasně. Tuto domněnku Apple nepřímo potvrdil, tento týden totiž z iTunes zcela zmizela. Nezmizely však jednotlivé snímky, například Spring Breakers je stále možné v iTunes najít, v jejich popisu je dokonce uvedené, že zde české titulky jsou. Co bude dál? Filmy s českými titulky se pravděpodobně do iTunes vrátí, ale snímky v ní budou tentokrát české titulky skutečně obsahovat. Tuto informaci sice Apple zatím nepotvrdil, ale je to asi nejlogičtější postup. V jiných zemích lze otitulkované filmy v rámci podkategorie nalézt, například i v sousedním Polsku.

O podkategori jsme sice zatím přišli, ale něco do Filmů v češtině přece jen přibylo. Kromě nových dabovaných filmů jsou to i dva další snímky z české produkce, Bobule a Lidice.

.