Zavřít reklamu

Je sice jednou z nejpopulárnějších aplikací svého druhu, ale až na začátku prosince pro ni vývojáři vydali aktualizaci, jež WhatsApp Messenger zasadí do nového iOS 7. Nová verze přináší zejména právě inovovanou podobu uživatelského rozhraní, ale také několik nových funkcí a možností…

Uživatelské rozhraní se nicméně nemění nijak radikálně, WhatsApp naopak zůstává prakticky totožnou aplikací, jen s trochu odlišnými grafickými prvky a převažující bílou tak jako v základních aplikacích v iOS 7. Populární messenger tak nyní sice ladí s iOS 7 a dalšími novými či aktualizovanými aplikacemi, ale pravda je, že vývojáři toho na to, jak dlouho změny připravovali, příliš nepředvedli. V novém WhatsApp Messengeru není vidět žádná vlastní invence, pouze okopírovaný styl Applu. Na druhou stranu to zdaleka není je případ WhatsApp – stačí se podívat na ostatní tzv. „iOS 7 ready“ aplikace, kde je každá druhá nudnou kopií základních aplikací.

Nová verze WhatsApp Messengeru nicméně nepřináší jen grafickou proměnu. S iOS 7 souvisí změna velikosti textu, ten se nyní ve WhatsApp mění v závislosti na systémové velikosti. Nechybí ani nová ikona, která se svou barvou a provedením výrazně podobá systémovému Telefonu a Zprávám. Novinkou jsou tzv. seznamy vysílání, které mají sloužit k jednorázovému zasílání zpráv více uživatelům. Vylepšené bylo sdílení lokace, přidány nové zvuky notifikací a snadnější je spravovat blokované uživatele.

[app url=“https://itunes.apple.com/cz/app/whatsapp-messenger/id310633997?mt=8″]

.