Zavřít reklamu

Prezident Nintenda Satoru Iwata na včerejším brífinku v japonské Osace potvrdil, že společnost skutečně plánuje vyvinout aplikaci pro mobilní operační systémy. Společnost chce využít aplikace na iOS, Androidu a možná dalších platformách pro poskytování informací o svých produktech, hrách a dalších novinách kolem Nintenda k „propojení se zákazníky“ a propagaci svého herního portfolia.

Podle Iwaty se má jednat o víc než běžnou propagační aplikaci, aby měla dopad na současné i potenciální zákazníky Nintenda, nicméně neposkytl podrobnosti k plánům společnosti, která aktuálně hledá cestu ven z červených čísel. Při prvních informacích o vývoji softwaru pro mobilní chytrá zařízení, která se objevila na japonském herním serveru Nikkei, zavládla naděje o možných portech některých her první strany z řady Super Mario, Zelda či Pokémon a dalších na iOS či na Android, nicméně tuto možnost Nintendo brzy vyvrátilo:

Článek Nikkei obsahuje informace dříve uvedené panem Iwatou během předchozích tiskových konferencích včetně prohlášení o možnosti využití chytrých zařízení k propagaci našich produktů.

Nicméně během těchto předchozích oznámení pan Iwata také uvedl, že Nintendo nemá v plánu poskytovat svůj software na chytrých zařízeních a podobně. Můžeme potvrdit, že neplánujeme nabízet minihry na chytrých telefonech.

Na známé postavičky Nintenda na iOS a dalších mobilních platformách tak můžeme zatím zapomenout, nicméně společnost bude muset tak jako tak vymyslet plán, jak zvrátit současný propad v příjmech. Jen za rok 2013 společnost odhaduje, že bude ve ztrátě 355 milionů dolarů. Nové konzoli Wii U se přiliš nedaří a 3DS zase ohrožují chytré telefony a tablety, kterým mnoho lidí dává přednost před dedikovanými handheldy.

Zdroj: MacRumors.com
.