Zavřít reklamu

Legenda Dungeon Keeper dorazila na iOS, v Badland si můžete zahrát v zimním prostředí, v Numbers lze opět použít AppleScript a Zynga chce koupit NaturalMotion. Pátý Týden aplikací roku 2014 je tu.

Novinky ze světa aplikací

Numbers získávají zpět ztracené funce, tentokrát podporu AppleScriptů (28. 1.)

V říjnu Apple rozhořčil mnoho náročnějších uživatelů svého kancelářského balíčku iWork. Inženýři z Cupertina zcela přepracovali všechny tři aplikace v této sadě. Pages, Keynote i Numbers dostaly zcela nový moderní vzhled, lepší kompatibilitu s iOS i Windows, ale v rámci zjednodušení přišly také o mnoho pokročilých funkcí.

Apple v reakci přislíbil jejich postupné navrácení a podle toho naštěstí i koná. Tabulkový procesor Numbers nyní získal zpět výraznou podporu AppleScriptů. Nové skripty jsou navíc téměř stoprocentně kompatibilní s těmi, které byly vytvořeny pro starší Numbers 2009. Tým pracující na balíku iWork navíc přidal i nové skryptovací funkce. Podobných vylepšení by se podle všeho brzy měly dočkat i Pages a Keynote.

Zdroj: MacRumors

Zynga chce koupit NaturalMotion, tvůrce Clumsy Ninja a CSR Racing (30. 1.)

Velké herní studio Zynga plánuje koupit svého menšího britského konkurenta NaturalMotion. Za akvizici má zaplatit 527 milionů dolarů, přičemž část bude zaplacena v peněžní hotovosti a část v cenných papírech. Fúzí obou firem však má přijít o práci 15 % zaměstnanců.

Zynga chce NaturalMotion koupit především kvůli jejich herním trhákům Clumsy Ninja a závodní hře CSR Racing. Don Mattrick, šéf kalifornské Zyngy, chce ve své firmě po akvizici zredukovat počet zaměstnanců o 314 lidí a zajistit tak vyšší produktivitu s nižšími náklady. Chce vytvořit dva nezávislé týmy a spolehlivě se prosadit na herní scéně.

Zynga, společnost založená již v roce 2007, si své renomé vybudovala především známými internetovými hrami Farmville a Words With Friends. V poslední době však postavení společnosti nebylo tak silné a její hry přišly o polovinu ze svých každodenních hráčů. Zpomalení růstu společnosti znamenalo dokonce sesazení zakladatele firmy Marka Pincuse, který byl ve funkci CEO nahrazen právě Mattrickem. V červnu minulého roku přišlo o práci ve firmě 520 zaměstnanců.

Zdroj: PCWorld

Nové aplikace

Dungeon Keeper

Na iOS se dostala další herní klasika a legenda – Dungeon Keeper. V dlouho očekávaném remaku se stanete vládci podzemí a budete budovat své temné podzemní království. Budete si podřizovat různé příšerky z okolí a s jejich pomocí bojovat s odvážnými hrdiny, kteří byli tak bláhoví, že do vašeho labyrintu vstoupili.

Nový Dungeon Keeper má samozřejmě o něco hezčí grafiku než prastarý originál a ovládání je přizpůsobené na dotyk. Hra je sice dostupná zdarma, ale jak je již bohužel zvykem, obsahuje řadu možností k nákupu uvnitř aplikace. Nakupovat lze různé pomůcky a předměty, ale jak moc jsou pro postup hrou klíčové, to zatím není jasné.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/dungeon-keeper/id659212032?mt=8″ target=““]Dungeon Keeper – zdarma[/button]

Converta

Do App Store dorazil také nový převodník jednotek s názvem Converta. Aplikací, které převádí různé fyzikální jednotky, je v App Store opravdu velké množství, takže pokud chce vývojář na tomto poli prorazit, musí se opravdu snažit a nabídnout něco, co jiní ne. Converta útočí především moderním designem a ovládáním pomocí gest.

Uživatelské prostředí aplikace je opravdu velice elegantní a skvěle zapadá do barevného iOS 7. Ovládání je intuitivní a na gesta si uživatel velice rychle zvykne. Aplikace obsahuje celkem 20 různých kategorií a nespočet jednotek k převedení. Converta samozřejmě převádí i měny a díky aktualizaci na pozadí je kurz vždy aktuální. Aplikace zvládá i funkce klasické kalkulačky, takže pro výpočty nemusíte opouštět aplikaci. Converta podporuje i funkci kopírovat a vložit.

[button color=“red“ link=“http://clkuk.tradedoubler.com/click?p=211219&a=2126478&url=https://itunes.apple.com/cz/app/id797349027?mt=8″ target=““]Converta – 0,89 €[/button]

Důležité aktualizace

Chrome

Aktualizace se dočkal Chrome, na iOS jednoznačně nejžhavější konkurent systémového Safari. Vylepšení se týkají především vestavěného překladače. Nyní lze jediným dotykem na cizí slovo aktivovat lištu s překladem a porozumět tak obsahu jakékoli webové stránky. Google zapracoval i na redukci dat, které prohlížeč Chrome spotřebuje. Úspora dat údajně dosahuje až 50 % a speciální nenáročný režim lze spustit v sekci: Settings > Brandwidth > Reduce Data Usage.

Badland

Speciální zimní aktualizace se dočkala oblíbená hra Badland. V rámci novinek si nyní hráč může zahrát „ledový“ multiplayer. V tomto módu pro více hráčů je navíc k dispozici nový zimní hrdina. Vizuální změny se týkají především noční verze hlavního menu. Aktualizace samozřejmě také opravuje některé chyby. Nově otevřen byl obchod pro fanoušky.

Dále jsme vás informovali:

Slevy

  • Week Agenda Ultimate (Universal) – zdarma
  • Sky Guide: View Stars Night or Day (Universal) – 0,89 €
  • Sid Meier’s Ace Patrol: Pacific Skies (Universal) – 2,69 €
  • Tadaa SLR (iPhone) – zdarma
  • Meditator – Meditation Timer (Universal) – zdarma
  • Skulls of the Shogun (Universal) – 2,69 €
  • XCOM®: Enemy Unknown (Universal) – 8,99 €
  • Launch Center Pro (iPhone) – 2,69 €
  • Riptide GP2 (Universal) – 0,89 €
  • Sonic & All-Stars Racing Transformed (Universal) – 1,79 €
  • Ready Steady Bang (Universal) – zdarma
  • City Maps 2Go Pro – Offline Map and Travel Guide (Universal) – zdarma
  • The Room Two (Universal) – 2,69 €
  • groopic (Universal) – zdarma

Aktuální slevy vždy naleznete v pravém bočním panelu a na našem speciálním Twitter kanálu @JablickarSlevy.

.