Zavřít reklamu

Patříte-li mezi jedince, kteří sledují vše, co se ve světě Applu mihne, tak vám zajisté před několika měsíci neuniklo představení nových jablečných operačních systémů. Konkrétně jsme se dočkali iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 a k představení došlo na vývojářské konferenci WWDC, na které jablečná společnost představuje nové systémy každý rok. V současné chvíli jsou i nadále veškeré zmíněné systémy k dispozici pouze jakožto beta verze, jež jsou určené pro všechny testery a vývojáře. Pokud mezi ně patříte, tak se vám zajisté v poslední době hodí naše návodní sekce, ve které se věnujeme novým funkcím ze zmíněných systémů. V tomto návodu se podíváme na další funkci z iOS 15.

iOS 15: Jak vypnout oznámení při sdílení obrazovky

Jak už to tak bývá ve zvyku, tak vůbec největších změn se ze všech představených systémů dočkal právě iOS 15. Velkých změn se dočkala například aplikace FaceTime, v rámci které můžete vést hovory i s uživateli, kteří nevlastní Apple zařízení – těm se rozhraní FaceTime objeví na webu. Kromě toho je možné další účastníky pozvat do hovoru jednoduše pomocí odkazu, tudíž dotyčného jedince nemusíte mít v kontaktech. Nesmíme však zapomenout také možnost, díky které je při FaceTime hovoru možné sdílet s ostatními účastníky vaši obrazovku na iPhonu či iPadu. To se může hodit například při prezentování, popřípadě pokud chcete ostatním jedincům ukázat nějaký postup. Nikdo z nás ale nejspíše nechce, aby se při sdílení obrazovky zobrazovala vaše osobní oznámení. I na tohle inženýři v Applu mysleli a přišli s funkcí, díky které je možné oznámení při sdílení obrazovky vypnout, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na iPhonu s iOS 15 přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o něco níže a rozklikněte kolonku s názvem Oznámení.
  • Následně pak v horní části obrazovky rozklikněte řádek Sdílení obrazovky.
  • Nakonec stačí, abyste pomocí přepínače deaktivovali možnost Povolit oznámení.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy v rámci iOS 15 vypnout zobrazování příchozích oznámení v případě, kdy zrovna sdílíte svou obrazovku. To ocení prakticky každý z nás, jelikož nikdy nevíte, kdy vám například nějaký kamarád odešle nějakou méně vhodnou zprávu, kterou by ostatní jedinci neměli vidět. Kromě toho, že lze obrazovku sdílet ve FaceTime, tak ji můžete sdílet také při streamování, například na platformu Twitch.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více