Zavřít reklamu

Live Photos jsou tady s námi již od příchodu iPhonu 6s, tedy přesněji od roku 2015. Od té doby disponují funkci Live Photos naprosto všechny jablečné telefony. Jedná se o speciální fotografie, díky kterým si můžete jednotlivé zaznamenané momenty připomenout o mnoho lépe. Jakmile totiž s aktivní funkcí Live Photos stisknete spoušť, tak se do fotografie uloží krátký videozáznam, jenž se vytvoří z okamžiků před a po stisknutí spouště. Tento záznam si pak můžete jednoduše přehrát tak, že Live Photo v aplikaci Fotky otevřete, a poté na ní podržíte prst. Pokud byste chtěli Live Photo sdílet mimo Apple ekosystém, tak se vám to klasicky nepovede – namísto záznamu se pošle jen samotná fotka.

Jak na iPhone exportovat Live Photo jako video

V případě, že byste chtěli Live Photo sdílet mimo zařízení od Applu, tak máte hned několik možností. Live Photo lze exportovat jako GIF, anebo jako video. Dobrou zprávou je, že v obou případech si vystačíte s nativní aplikací Fotky a nemusíte stahovat žádnou aplikaci třetí strany. Pokud byste chtěli tedy Live Photo exportovat jako video, například pro účely sdílení, tak se nejedná o nic složitého. Stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se přesunuli do nativní aplikace Fotky.
  • Zde si najděte a rozklikněte Live Photo, které chcete exportovat.
    • Veškeré Live Photos můžete případně společně zobrazit v kategorii Typ médií v Albech.
  • Jakmile budete mít Live Photo otevřené, tak klepněte vlevo dole na ikonu sdílení.
  • Ve spodní části displeje se otevře panel sdílení, který potáhněte směrem nahoru.
  • Nakonec zde stačí najít a klepnout na kolonku Uložit jako video.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze z Live Photo vytvořit klasické video, které můžete obyčejným způsobem sdílet kamkoliv chcete. Stačí přejít do Fotek, video otevřít, a poté vlevo dole klepnout na ikonu sdílení. Pokud vám Live Photos nevyhovují, tak je samozřejmě můžete deaktivovat. Stačí, abyste v aplikaci Fotoaparát klepnuli nahoře na ikonu Live Photo, čímž dojde k vypnutí této funkce. Někteří uživatelé Live Photo deaktivují mimo jiné kvůli tomu, aby ušetřili místo v úložišti. Několikasekundové video, které při pořízení Live Photo vznikne, se totiž samozřejmě musí někam uložit, a pokud máte starší iPhone s malým úložištěm, tak dost možná řešíte každý volný megabajt.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více