Zavřít reklamu

Díky Soustředění si v rámci macOS Monterey a v dalších nejnovějších operačních systémech můžete vytvořit mnoho režimů, které je následně možné podle potřeby individuálně upravovat. Režimy Soustředění tedy plně nahrazují původní režim Nerušit a přichází s nespočtem nových možností, díky kterým si jednotlivé režimy můžete nastavit přesně podle svého gusta. K dispozici jsou možnosti pro nastavení toho, kdo se vám bude moci dovolat, popřípadě která aplikace vám bude moci odesílat notifikace. Dále je k dispozici několik dalších voleb, které byste měli znát.

Jak na Macu v Soustředění aktivovat povolená volání a opakované hovory

Kromě toho, že si v každém režimu Soustředění můžete nastavit automatizaci či zobrazování informace o aktivním režimu Soustředění v aplikaci Zprávy, tak můžete pracovat i s opakovanými hovory a povolenými voláními. Tyto dvě možnosti byly k dispozici i v minulém režimu Nerušit a je rozhodně dobře, že je Apple převzal. Pokud byste si tedy u nějakého režimu Soustředění chtěli opakované hovory a povolená volání nastavit, tak stačí postupovat následovně:

  • Prvně v levém horním rohu vašeho Macu klepněte na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Následně se zobrazí okno, ve kterém se nachází veškeré sekce určené pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna lokalizujte a rozklikněte sekci Oznámení a soustředění.
  • Pak se v horní části okna přesuňte do záložky s názvem Soustředění.
  • Zde si pak nalevo vyberte režim, se kterým chcete pracovat, a klepněte na něj.
  • Jakmile tak učiníte, tak v pravé horní části okna klepněte na tlačítko Volby…
  • Otevře se nové malé okno, ve kterém najdete několik dalších předvoleb pro režim Soustředění.
  • Nakonec stačí, abyste zaškrtnutím možnost Povolená volání a Povolit opakované hovory aktivovali.

Pokud se rozhodnete pro aktivaci povolených volání, tak si budete moci nastavit určitou skupinu lidí, která se vám bude moci dovolat i v případě, že budete mít aktivní režim Soustředění. Konkrétně je možné si vybrat ze čtyř možností, kterými jsou Všichni, Všechny kontakty a Oblíbené kontakty. I po nastavení povolených volání si samozřejmě můžete i nadále ručně vybrat kontakty, které se vám (ne)budou moci dovolat. Co se pak týče opakovaných hovorů, tak se jedná o funkci, která zajistí, že u druhého volání od stejného volajícího během tří minut nedojde k vypnutí zvuku. Pokud se vám tedy někdo bude snažit urgentně dovolat, tak je pravděpodobné, že to bude zkoušet několikrát po sobě. Právě díky této možnosti si můžete být jistí tím, že v případě potřeby dojde k „přebití“ aktivního režimu Soustředění a dotyčný se vám napodruhé dovolá.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více