Zavřít reklamu

Základní myšlenkou aktivace služby Rodinné sdílení je možnost udělit ostatním členům domácnosti přístup ke službám Applu, jako jsou Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade nebo úložiště na iCloudu. Mohou se také sdílet nákupy v iTunes nebo App Storu. Princip je takový, že jeden zaplatí, a daný produkt využívají všichni ostatní. 

Jedna služba a až 6 členů domácnosti – pokud ještě nemáte svou rodinu spojenou do jednoho balíčku uživatelů, zbytečně platíte za něco, za co nemusíte. Když zapnete sdílení nákupů s rodinou, získají všichni členové vaší rodiny přístup k aplikacím, hudbě, filmům, TV pořadům a knihám, které členové rodiny kupují. Nákupy členů rodiny jsou pak účtovány organizátorovi rodiny, typicky rodičovi, který tak umožní nákupy i dětem.

Jak zapnout sdílení nákupů s rodinou na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch: 

  • Předně je důležité, jestli jste už funkci Rodinné sdílení nastavili. Pokud ne, stačí postupovat podle našeho návodu. 
  • Pakliže tedy máte Rodinné sdílení aktivní a máte v něm již přidané členy, otevřete Nastavení. 
  • Zde úplně nahoře klepněte na své jméno. 
  • Vyberte Rodinné sdílení. 
  • Klepněte na Sdílení nákupů. 
  • Vyberte Pokračovat a postupujte podle pokynů, které vidíte na displeji zařízení. 
  • Chcete-li zjistit, která platební metoda bude použita k fakturaci, klepněte znovu na Sdílení nákupů a podívejte se na sekci Sdílená platební metoda.

Jak zapnout sdílení nákupů s rodinou na Macu: 

  • Opět, pokud jste ještě funkci Rodinné sdílení nastavili, učiňte tak podle tohoto návodu. 
  • Na Macu zvolte nabídku Apple . 
  • Vyberte Předvolby systému. 
  • Klikněte na Rodinné sdílení (v případě používání macOS Mojave a staršího systému na nabídku iCloud). 
  • Vyberte Nastavit sdílení nákupů a postupujte podle pokynů na obrazovce. 
  • I zde platí, že pokud chcete zjistit, která platební metoda bude použita k fakturaci, podívejte se na sekci Sdílená platební metoda.

Vypnutí sdílení nákupů 

Nastavení sdílení nákupů si můžete prohlédnout v nabídce Nastavení na iPhonu nebo iPadu nebo v nabídce Předvolby systému na Macu. Vypnutí sdílení nákupů můžete na iPhonu, iPadu nebo iPodu touch provést nabídkou Ukončit sdílení nákupů. Na Macu klikněte na položku Vypnout a na Ukončit sdílení nákupů.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více