Zavřít reklamu

Soukromí je důležitá věc, kterou je zapotřebí si chránit. Apple na tuto stránku u svých zařízení dbá, je ale řada kroků, které byste měli provést vy sami. V dnešním článku vám představíme pětici tipů a triků, kterými můžete ještě více zvýšit soukromí na vašem iOS zařízení.

Dvoufaktorové ověření

Dvoufaktorové ověření je jakási vrstva navíc, která v případě iOS zařízení ještě o něco lépe chrání váš Apple ID účet. V případě, že toto ověření nastavíte, bude po vás systém při každém dalším přihlášení z jiného zařízení požadovat zadání ověřovacího kódu, a vy tak snížíte riziko toho, že by se k vašemu Apple ID pokoušel přihlásit někdo jiný. Pro aktivaci dvoufázového ověření spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Panel s vaším jménem -> Heslo a zabezpečení, kde aktivujete možnost dvoufaktorového ověření.

Notifikace

Notifikace na iPhonu mají jednu velkou výhodu – pokud u nich aktivujete náhledy, nemusíte například při příchozích zprávách spouštět příslušnou aplikaci jako takovou. Náhledy notifikací se vám mohou zobrazovat v podobě bannerů v horní části displeje vašeho iPhonu nebo na jeho zamčené obrazovce. Pokud máte ale strach, že by si náhledy zpráv na zamčené obrazovce vašeho iPhonu mohl prohlédnout někdo nezvaný, můžete je snadno deaktivovat v Nastavení -> Oznámení -> Náhledy, kde zaškrtnete volbu Při odemčení, případně Nikdy.

Přístup ze zamčené obrazovky

Díky funkci Force Touch a dalším součástem operačního systému iOS můžete k řadě aplikací a funkcí získat jednoduchý a rychlý přístup přímo ze zamčené obrazovky vašeho iPhonu. Pokud chcete mít větší kontrolu nad tím, co lze ze zamčené obrazovky vašeho iOS zařízení provádět, spusťte na vašem iPhonu Nastavení -> Face ID a kód, a v sekci Povolit přístup při uzamčení nastavte jednotlivé parametry.

Sign in with Apple

Čím dál více aplikací, které vyžadují registraci, nabízí podporu funkce Sign in with Apple. Jedná se o bezpečnější způsob soukromého přihlášení, při kterém můžete zvolit možnost registrace a přihlašování za pomoci jednorázové e-mailové adresy, takže se k druhé straně nedostane vaše reálná mailová adresa. Pokud je to možné, můžete pro přihlašování a registrace k řadě aplikací a účtů využívat tuto funkci.

Nenechte se sledovat

Apple zavedl u svého operačního systému užitečnou funkci, v jejímž rámci můžete požádat veškeré současné i nově nainstalované aplikace na vašem iPhonu o nesledování. Na vašem iPhonu spusťte Nastavení -> Soukromí -> Sledování, a deaktivujte zde položku Povolit aplikacím žádosti o sledování.

Amaya Tomanová

Nihil nocere

Dítě devadesátek a milovnice Japonska. S oblibou píšu o aplikacích, marketingu, a historii Applu. Baví mě objevovat nové věci, učit se novým postupům a poznávat nové technologie. Mám ráda impresionismus, Boba Dylana a své Apple Watch.

Všechny články autora

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více



.