Zavřít reklamu

Většina uživatelů, kteří používají Apple ekosystém, své fotografie ukládá do Fotek od Applu, ty ale nejsou ideální, pokud vlastníte i zařízení od jiných výrobců. Google Fotky mají poměrně povedenou aplikaci, na kterou se dnes podíváme.

Uvolnění místa v telefonu

Jestli máte ve vašem smartphonu málo místa, můžete jej v Google Fotkách snadno uvolnit. Stačí vlevo nahoře klepnout na ikonu Nabídka a vybrat možnost Uvolnit místo. Na telefonu se vám zobrazí dotaz, zda chcete fotografie, které v Google Fotkách máte již zazálohované, vymazat. Pokud dotaz potvrdíte, fotografie se vám přesunou do složky Nedávno smazané v Apple Fotkách.

Vyhledávání pomocí jmen

Google Fotky obsahují pokročilé vyhledávání, které dokonce umí rozpoznat obličeje lidí či zvířat a po pojmenování se podle těchto jmen dají fotky vyhledat. Nejdříve v aplikaci klepněte na nabídku, přesuňte se do Nastavení, dále vyberte Seskupovat podobné obličeje a zapněte přepínač Seskupování obličejů. Vraťte se na hlavní obrazovku a klepněte na vyhledávací pole. U něj se vám zobrazí nepojmenované obličeje. Pokud na nějaký klepnete a vyberete možnost Přidat jméno, pojmenujte jej. Podle jmen pak není těžké vyhledávat správné fotografie.

Nastavení zálohování

Pokud chcete Google Fotky používat jako primární aplikaci na správu fotografií, není od věci některá nastavení upravit. Klepněte na ikonu Nabídka, vyberte Nastavení a pak Zálohování a synchronizace. Podle vašich preferencí zapněte nebo vypněte přepínače Používat k zálohování fotek mobilní data a Používat k zálohování videí mobilní data. Také si můžete nastavit velikost nahrávaných fotek, přičemž máte na výběr z možností Ve vysoké kvalitě, kde je neomezený úložný prostor zdarma, může však dojít ke zhoršení kvality fotografie, či Původní, kde vám ubývá místo na vašem Google Disku.

Sdílení s ostatními uživateli

Nejjednodušší způsob, jak zařídit, aby rodina či kamarádi viděli vaše fotografie a videa v reálném čase, je nastavení sdílení. Pokud chcete sdílenou knihovnu zapnout, v dolní části Fotek Google otevřete kartu Sdílení a klepněte na Přidejte partnerský účet. Přepínač Jen fotky od určitého dne můžete zapnout a nastavit datum, díky kterému nebude mít pozvaný přístup ke starším fotkám. Po klepnutí na tlačítko Další si můžete vybrat, které knihovny se budou s uživatelem sdílet. Až budete spokojeni, klepněte na tlačítko Odeslat pozvánku.

Zobrazení metadat

V nativních Apple Fotkách bohužel nemůžete zjistit metadata o určité fotografii, konkurenční Google s tím ale problém nemá. Stačí vybrat fotku, o které chcte informace zjistit a švihnout po ní nahoru. Metadata se okamžitě zobrazí.

Diskuze k článku

    Nas pouzivam ale reseni to neni,na druhym konci sveta ocenim Google fotky,NAS odpojenej od elektriky v ty chvili toho moc nesesynchronizuje..

celý text





Čtěte více