Zavřít reklamu

Řada majitelů Maců využívá k ukládání a správě svých fotografií a videí platformu Fotky Google. Pokud mezi tyto uživatele patříte i vy, případně používání Fotek Google teprve zvažujete, můžete se nechat inspirovat našimi dnešními tipy a triky.

Prezentace z alba

Z jednotlivých alb ve službě Fotky Google můžete snadno vytvořit prezentaci, takže při jejich prohlížení nebudete muset překlikávat z jednoho snímku na další. Pro spuštění prezentace, vytvořené z alba vašich fotografií, nejprve otevřete dané album. Poté v horní části okna prohlížeče klikněte na ikonku tří teček a v menu, které se vám zobrazí, nakonec klikněte na položku Prezentace.

Označení mazlíčků

Patříte mezi ty, kteří neustále fotí své čtyřnohé mazlíčky? Pak vás jistě potěší fakt, že služba Fotky Google nabízí možnost přiřadit snímkům vašich miláčků jména – podobně jako u lidí. Poté, co vašemu mazlíčkovi přiřadíte v Google Fotkách jméno, budete jej moci vyhledávat, a služba jej bude umět automaticky najít a označit na většině fotek. Pro přiřazení jména k mazlíčkovi klikněte vlevo nahoře na ikonku tří vodorovných linek a poté zvolte ikonku lupy. V sekci Lidé a mazlíčci klikněte na fotku zvířete, které chcete pojmenovat, a na závěr stačí už jen kliknout na Přidat jméno a zadat potřebné údaje.

Archivace fotografií

Služba Fotky Google nabízí také snadnou a rychlou správu vašich fotografií včetně archivace. Pokud chcete vybrané snímky ve Fotkách Google přesunout do archivu, klikněte vlevo nahoře na ikonku vodorovných linek a zvolte Nástroje. V kartě nástrojů zamiřte do sekce Uspořádat si knihovnu a klikněte na Přesunout fotky do archivu. V závěru vyberte snímky, které chcete archivovat, a potvrďte.

Stažení fotek z alba

Chystáte se deaktivovat službu Fotky Google, ale zároveň nechcete přijít o vaše snímky? Jednotlivá alba si z Fotek Google můžete jednoduše stáhnout do vašeho počítače. Stačí jen ve Fotkách Google otevřít album, které si chcete uložit, a na liště v horní části okna kliknout na ikonku tří teček. V menu, které se vám zobrazí, klikněte na Stáhnout všechno.

Zachování soukromí

Fotky Google mimo jiné nabízí také možnost zobrazení lokací, kde byly vaše fotografie vytvořeny. Pokud se ale obáváte o své soukromí nebo jednoduše nechcete spolu s alby sdílet informace tohoto typu, můžete zobrazování lokací u jednotlivých alb jednoduše vypnout. Klikněte na album, u kterého chcete vypnout polohu, a poté na liště v horní části okna klikněte na ikonku tří teček. V menu, které se vám zobrazí, klikněte na Možnosti, a deaktivujte položku Sdílet polohu fotek.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více