Zavřít reklamu

Každý den vám v této rubrice přineseme podrobnější pohled na vybranou aplikaci, která nás právě zaujala. Najdete zde aplikace pro produktivitu, kreativitu, utility, ale také třeba hry. Nebude se vždy nutně jednat o nejžhavější novinku, naším cílem je především vyzdvihnout aplikace, o nichž si myslíme, že stojí za pozornost. Dnes vám představíme aplikaci Selfcontrol, která vám při práci či učení zabrání v prohlížení vybraných webových stránek, které by vás mohly rozptylovat.

Někdy je těžké plně se soustředit na práci či učení. Člověk si řekne, že jen zkontroluje Facebook, Instagram či Reddit, případně vyhledá ve webové encyklopedii konkrétní výraz, a za dvě hodiny překvapeně zjistí, že stále ještě prochází Facebook, pročítá na Redditu nejnovější vtipy nebo na Wikipedii soustředěně studuje pohlavní život tučňáků císařských.

Pokud vám vaše vlastní vůle nestačí k tomu, abyste odolali webům, které vaši pozornost namísto práce zaměstnají na celé hodiny, můžete si na pomoc přivolat SelfControl – jednoduchou aplikaci, která vám přístup na zmíněné stránky zablokuje, dokud nebudete mít hotovo.

Aplikace funguje jednoduše. Na blacklist přidáte weby, které si nepřejete navštěvovat, na posuvníku nastavíte časový limit, po který je chcete mít zablokované, a kliknete na tlačítko „Start“. Pro opravdu hardcore odpůrce prokrastinace existuje v aplikaci možnost Whitelist. Při volbě této varianty vám bude zablokován přístup na veškerý obsah webu kromě vámi přesně zadaných stránek. Musíte ovšem počítat s tím, že pokud se na povolených stránkách nachází obsah ze zablokovaných webů, nemusí se zobrazovat korektně.

SelfControl fb
.