Zavřít reklamu

Seznamování, randění a vše, co je s ním spojené, je v dnešní době multimiliardovým byznysem. Virtuální obchody s aplikacemi jsou plné nástrojů, slibujících, že vás dají dohromady právě s tím, s kým budete zaručeně chtít strávit zbytek života (nebo vášnivou noc, záleží na vás). Tyto aplikace si ale uživatelskou základnu musí budovat samy. Zavést seznamku na platformě, kde je již obrovské množství uživatelů zaregistrovaných – byť ne s primárním úmyslem se seznámit – je nápad doslova za miliony. Bylo tedy jen otázkou času, kdy se do seznamovacího byznysu pustí i sociální síť Facebook.

Seznamte se potají

Je to více než rok, co Facebook ve vybraných zemích zavedl funkci Facebook Dating, a po opatrném testování seznamovacích vod se do této sféry definitivně pouští naplno. Načasování by se mohlo vzhledem k neustálým aférám a obávám o soukromí uživatelů jako nešťastné, Facebook ale zjevně ví, co dělá, a ujišťuje uživatele, že je pro něj bezpečnost a soukromí na prvním místě.

Facebook Dating sice využívá informace a fotografie, které jste zadali na vašem profilu, ale vaši přátelé se nikdy nedozví o tom, že tuto funkci využíváte – pokud se nerozhodnete říct jim o tom sami. Přizpůsobil tomu i algoritmus, který by vám měl automaticky nabízet potenciální partnery mimo okruh vašich přátel.

Na rozdíl od aplikací typu Tinder, které umožní komunikaci mezi oběma stranami pouze v případě zájmu, zobrazuje Facebook Dating komentáře a další aktivitu uživatelů bez jakéhokoliv omezení. Uživatelé zároveň budou mít k dispozici nástroje pro filtrování obtěžujících nebo útočných aktivit.

Komu se líbíte?

Součástí Facebook Dating je také Secret Crush – funkce, která vám umožní přidat si až devět lidí ze seznamu přátel na Facebooku nebo sledujících na Instagramu, o kterých si myslíte, že by o vás možná mohli mít zájem. V případě, že někdo z těchto lidí také využívá Facebook Dating, obdrží notifikaci o tom, že se někomu líbí – jméno konkrétní osoby se ale dozví pouze v případě, že ji i oni mají na svém Secret Crush seznamu.

To, že k sobě dva přátelé chovají vzájemné sympatie a vzájemně by o sebe stáli i po partnerské stránce, se stává poměrně běžně. Z tohoto pohledu může Secret Crush některým uživatelům doslova změnit život.

Ještě více informací

Stejně jako všechny podobné nástroje má i Facebook Dating svá úskalí. Mezi ta největší patří fakt, že pokud budete chtít funkci využívat, budete muset Facebooku poskytnout další nemalé množství osobních údajů. A co se zacházení s tímto typem dat týče, nemá Facebook v poslední době zrovna nejlepší pověst. Neexistuje zde ani žádné prémiové členství, což znamená, že Facebook bude na této funkci vydělávat na stejném principu, na jakém vydělává na své sociální síti jako takové – tedy využíváním dat k tomu, aby uživatelům naservíroval co nejlépe cílený sponzorovaný obsah. Navzdory tomu se ale jistě najde dost zájemců, kteří za možnost seznámení s tím pravým tuto daň bez problémů zaplatí.

facebook-dating

Zdroj: Facebook

.