Zavřít reklamu

Jen těžko tomu lze uvěřit. Three Guys And A Podcast tvrdí, že Apple pracuje na novém softwaru – údajně se má sloučit web browser Safari s programem iTunes do jednoho jediného programu.

Jediná aplikace by umožňovala jak prohlížení webu, tak i multimediálního obsahu. Na „výstavbě“ nového software se pracuje již delší dobu a má se objevit letos při podzimním uvádění nových modelů iPodů.

Proč Apple vytváří novou aplikaci? Hlavním důvodem tohoto kroku je snaha zvýšit procentní podíl na trhu prohlížečů. Safari roste pomalu, spíše stagnuje. Jeho podíl v prohlížečích se pohybuje kolem 4,46%. Počet instalovaných kopií iTunes naopak neustále roste.

„Přesun iTunes do Safari prý není monumentální úkol“ tvrdí zdroj a dodává: „vývoj Safari by byl ukončen jako důsledek sloučení softwarových titulů.“

Server MacRumors je ale ohledně předpovědi velmi skeptický, zdroj prý není důvěryhodný. Já sám si myslím, že ke sloučení Safari a iTunes nedojde. Zde jsou alespoň tři důvody:

  • Samotné iTunes potřebují radikální změnu. Program by měl být kompletně přepsán v Cocoa a konečně podporovat 64bitové instrukce.
  • Během let se k přehrávači hudby iTunes „přilepovaly“ nové a nové funkce (prodej hudby, filmů, aplikací…). Stal se z něj multimediální moloch. Zjednodušení a „vyčištění“ GUI od balastu by programu jedině prospělo.
  • Pokud by se uvažovalo o sloučení Safari a iTunes, Mac App Store by se nestaly samostatnou aplikací.
Zdroj: www.macrumors.com
.