Zavřít reklamu

Od vývojáře Neila Colliera, také známého pod názvem společnosti Cleardot Games, dorazila na Steam nová adventura, která si už ve svém názvu klade důležitou otázku – kdo ukradl můj vous? Pro nás v reálném světě není absence vousů žádnou tragickou událostí, pro hlavního hrdinu hry Indieho však jde o otázku života a smrti. Jako obyvatel města Beardsville totiž má povinnost vousy na tváři za všech okolností mít. Vydává se proto vyřešit záhadu společně se svým psím společníkem Leem.

Hlavní výsadou hry se pak stává průzkum zmíněného města ve společnosti Lea, který k vám promlouvá díky speciálnímu psímu překladači. Na nalezení svých ztracených vousů vám hra dává jediný den, ale v případě neúspěchu se vše hezky restartuje a vy můžete začít znovu od začátku, ale již se znalostmi z předchozích dnů. Takové Na hromnice o den více, jen s tím rozdílem, že vám celou dobu jde po krku Beardvillská policie.

Ve Who Stole My Beard? tedy budete většinu času získávat informace o vašem ztraceném vousu. Díky zábavným konverzacím plných zvláštního druhu humoru vás ale tyto části určitě nudit nebudou. Ve hře se dočkáte i soubojových pasáží, které představují zvláštní druh hádanek, který se ovšem po nějakém čase začne opakovat. Hra ovšem stojí za to právě díky skvěle napsaným dialogům, zvláště těch s vaším psím společníkem, a to není náhoda. Vývojář hry totiž Who Stole My Beard? koncipoval jako poctu svému zesnulému německému ovčákovi. Dojemné rozloučení s ním pak uvidíte, když se vám hru podaří dohrát.

  • Vývojář: Cleardot Games
  • Čeština: Ne
  • Cena: 7,37 euro
  • Platforma: macOS, Windows
  • Minimální požadavky na macOS: macOS 10.0 nebo novější, procesor Intel Core i3 nebo ekvivalentní, 1 GB operační paměti, grafická karta s 2 GB paměti, 1 GB volného místa na disku

 Hru Who Stole My Beard? můžete zakoupit zde

Témata: , , , ,
.