Zavřít reklamu

O možném příchodu nového operačního systému s názvem homeOS se mluví již delší dobu – někteří dokonce očekávali jeho představení na některé z letošních Apple Keynotes. K tomu sice nedošlo, objevuje se ale čím dál více důkazů, které svědčí o tom, že se realizace homeOS skutečně v dohledné době. Co se ale podle dostupných zpráv zřejmě bohužel nechystá, je použití 3nm procesu při výrobě čipů Apple A16 pro budoucí modely iPhonů, které by měly spatřit světlo světa v průběhu příštího roku.

Změny u iPhonu 14

V průběhu uplynulého týdne se v řadě médií, zabývajících se technologiemi, začaly objevovat zprávy o tom, že Apple nejspíš bude muset změnit technologii výroby čipů pro svůj budoucí iPhone 14. U tohoto modelu jablečná společnost původně zamýšlela aplikovat čipy, vyrobené za pomoci 3nm procesu. Nyní to ale podle nejnovějších zpráv vypadá, že se Apple při výrobě čipů pro své příští iPhony bude muset uchýlit ke 4nm procesu.

Příčinou není aktuální nedostatek čipů, ale fakt, že společnost TSMC, která měla mít výrobu čipů pro budoucí iPhony 14 na starosti, má v současné době údajně problémy se zmíněným 3nm výrobním procesem. Zprávu o tom, že se společnost Apple nejspíš při výrobě čipů pro své budoucí iPhony uchýlí ke 4nm procesu, jako jeden z prvních přinesl server Digitimes, který zároveň dodal, že budoucí čipy Apple A16 budou oproti předchozí generaci představovat pokrok i navzdory méně pokročilé technologii výrobního procesu.

Další důkazy o příchodu operačního systému homeOS

Na internetu se tento týden také objevily nové zprávy o tom, že operační systém homeOS nakonec s největší pravděpodobností skutečně spatří světlo světa. Tentokrát je důkazem nová nabídka pracovního místa u společnosti Apple, ve které je o tomto systému zmínka, byť nepřímá.

V inzerátu, ve kterém cupertinská společnost shání nové pracovní posily, stojí, že firma hledá zkušeného inženýra, který bude na své nové pozici kromě jiného pracovat s dalšími systémovými inženýry ze společnosti Apple, a bude také poznávat „vnitřní fungování operačních systémů watchOS, tvOS a homeOS“. Není to poprvé, co Apple v inzerátu, poptávajícím nové pracovní posily, zmiňuje dosud neznámý operační systém. Výraz „homeOS“ se objevil v jednom z inzerátů, který společnost Apple zveřejnila letos v červnu, záhy byl ale nahrazen slůvkem „HomePod“.

.