Zavřít reklamu

Pokud pravidelně čtete náš magazín, tak jste si jistě všimli článku, ve kterém jsme se věnovali vylepšení aplikace Zdraví. Apple totiž do této aplikace v rámci iOS 16 přidal novou funkci, díky které si zde můžete zaznamenat veškeré léky, které užíváte. Můžete si nastavit jejich název, tvar, barvu a dobu užití s tím, že v tuto určenou dobu vám pak iPhone může odeslat oznámení s připomenutím toho, abyste si léky vzali. To ocení všichni uživatelé, kteří často zapomínají na užívání vitamínů, popřípadě jedinci, kteří musí všemožně v různé dny brát odlišné typy léků.

iOS 16: Jak vytvořit PDF se všemi užívanými léky

O tom, jak si můžete léky do Zdraví přidat, se můžete dočíst ve článků, který přikládám výše. Jakmile budete mít veškeré léky a vitamíny ve Zdraví přidané, tak si následně můžete exportovat přehledné PDF, ve kterém najdete seznam všech užívaných léků, a to včetně názvu, typu a množství – zkrátka přehled tak, jak má vypadat. Pokud byste si tento PDF přehled chtěli vytvořit, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 16 přesunuli do aplikace Zdraví.
  • Zde pak ve spodním menu přejděte do sekce s názvem Prohlížení.
  • Jakmile tak učiníte, tak v seznamu najděte kategorii Léky a otevřete ji.
  • Tímto se vám zobrazí rozhraní se všemi vašimi přidanými léky a informacemi.
  • Nyní už jen stačí, abyste sjeli o kus dolů, a to ke kategorii s názvem Další.
  • Zde už jen stačí klepnout na možnost Exportovat PDF, čímž se přehled zobrazí.

Pomocí výše uvedeného postupu je tedy možné na vašem iPhonu s iOS 16 v rámci aplikace Zdraví vytvořit PDF přehled se všemi užívanými léky a informacemi o nich. Následně tohle PDF můžete jednoduše sdílet, popřípadě vytisknout či uložit – stačí, abyste klepnuli na ikonu sdílení vpravo nahoře a vybrali si požadovanou akci. Tento přehled se může hodit v hned několika situacích, například pokud jej chcete předložit vašemu lékaři, který veškeré léky zhodnotí a případně navrhne nějakou úpravu, popřípadě pokud potřebujete dohlédnout na to, aby jiná osoba brala veškeré potřebné léky správně a včas.

.