Zavřít reklamu

V nejnovější aktualizaci iOS 16.1 zpřístupnil Apple konečně očekávanou novinku v podobě Sdílené knihovny fotek na iCloudu. Pokud provedete její nastavení a aktivaci, tak dojde k vytvoření sdíleného alba, do kterého lze přidat účastníky. Ti následně, společně s vámi, mohou do sdílené knihovny přispívat vlastním obsahem, kromě toho jej ale mohou i upravovat a mazat – z toho důvodu je nutné, abyste si pořádně rozmysleli, koho do sdílené knihovny přidáte. Součástí sdílené knihovny je samozřejmě mnoho různých možností přizpůsobení, na které se společně podíváme v následujících dnech.

Jak na iPhone deaktivovat ukládání fotek do sdílené knihovny z Fotoaparátu

Pokud byste chtěli do sdílené knihovny přidat nějaký obsah, tak máte několik způsobů. Kromě toho, že lze fotky i videa přidávat do sdílené knihovny zpětně z aplikace Fotky, tak se nabízí také aktivace automatického ukládání přímo z Fotoaparátu. Zatímco některým uživatelům může tato funkce přijít užitečná, jiným zase nikoliv – mohou se totiž vyskytnout obavy, že se nevědomky budou nějaké osobní fotografie ukládat do sdílené knihovny. Tato funkce totiž disponuje také možností automatického přepínání ukládání do sdílené nebo osobní knihovny, čehož si uživatel nemusí všimnout. Pokud byste chtěli ukládání do sdílené knihovny z Fotoaparátu deaktivovat, stačí postupovat následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, sjeďte o kus níže, kde najděte a rozklikněte sekci Fotky.
  • Zde se pak znova přesuňte níž, kde se nachází kategorie Knihovna.
  • V rámci této kategorie otevřete řádek s názvem Sdílená knihovna.
  • Zde následně rozklikněte kolonku Sdílení z aplikace Fotoaparát.
  • Nakonec už jen stačí nahoře přepínačem deaktivovat Sdílení z aplikace Fotoaparát.

Výše uvedeným způsobem tedy můžete provést kompletní deaktivaci ukládání fotek do sdílené knihovny z Fotoaparátu. Pokud byste nechtěli tuto funkci deaktivovat kompletně, tak se nabízí několik možností, které si můžete přizpůsobit. Buď si můžete nastavit, aby nedocházelo k automatickému přepnutí ukládání obsahu do sdílené knihovny na základě přítomnosti lidí, se kterými sdílíte knihovnu – stačí zaškrtnout možnost Sdílet ručně. Kromě toho lze také deaktivovat automatické přepnutí ukládání do sdílené knihovny, když jste doma.

.