Zavřít reklamu

Ke čtení elektronických knih většina z nás používá čtečky, případně tablet. Najdou se ale tací, kteří dávají přednost četbě na monitoru svého Macu. Někdy mohou nastat i situace, kdy máte danou knihu uloženou na iCloudu, ale namísto iPadu máte k dispozici jen Mac. Které aplikace můžete na Macu využít k četbě a prohlížení elektronických knih a dalšího podobného obsahu?

Amazon Kindle

Aplikace Amazon Kindle je využitelná nejen pro čtení obsahu, zakoupeného na Amazonu. Díky podpoře místních souborů můžete v aplikaci Amazon Kindle pohodlně prohlížet i digitální knihy z jiných zdrojů. Amazon Kindle patří spíše k jednodušším aplikacím, nabízí ale zároveň řadu nástrojů pro přizpůsobení fontu, řádkování, umožní vám zvýrazňovat části textu, přidávat poznámky, aktivovat hlasité předčítání, a nabízí také podporu funkce Split View.

Aplikaci Amazon Kindle stáhnete bezplatně zde.

MarginNote 3

Aplikace MarginNote je opravdu multifunkční, a stoprocentně ji ocení také čtenáři elektronických knih a dalšího podobného obsahu. MarginNote cílí primárně na studenty, kterým nabízí bohaté možnosti přizpůsobení a zvýraznění textu, přidávání poznámek a záložek, integrovaný prohlížeč pro pohodlné vyhledávání specifických pojmů, ale třeba také funkce pro vytváření myšlenkových map nebo studijních kartiček. Aplikace je ke stažení zdarma, bonusové funkce jsou ale zpoplatněné.

Aplikaci Margin Note 3 stáhnete bezplatně zde.

Yomu EBook Reader

Aplikace Yomu EBook Reader si hravě poradí nejen s formáty EPUB nebo mobi, ale také PDF a řadou dalších, včetně starých formátů pro Amazon Kindle nebo komiksů. Nabízí bohaté možnosti přizpůsobení včetně dvou druhů tmavého režimu, přizpůsobení fontu, přidávání záložek, zvýrazňování částí textu, pokročilého vyhledávání a spoustu dalšího.

Aplikaci Yomu EBook Reader stáhnete bezplatně zde.

.