Zavřít reklamu

Jak nastavit, které aplikace se budou spouštět hned po zapnutí Macu? Mnoho uživatelů Macu má své oblíbené aplikace, které používají každý den. Místo ručního spouštění těchto aplikací po každém zapnutí počítače je možné je nastavit tak, aby se automaticky otevíraly po přihlášení. To vám ušetří čas a zpříjemní práci s Macem.

Patříte mezi ty, kteří každý den používají stejné aplikace na Macu a po zapnutí počítače je otevíráte ručně? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Mac umožňuje nastavit automatické spouštění aplikací po přihlášení, takže se vám po zapnutí počítače automaticky otevřou všechny potřebné nástroje. To vám ušetří čas a zpříjemní práci s Macem. V tomto článku vám podrobně popíšeme, jak na to a jaká nastavení si můžete upravit dle vašich potřeb.

Jak nastavit automatické spouštění aplikací po zapnutí Macu

Pokud chcete nastavit automatické spouštění aplikací po zapnutí Macu, postupujte podle následujícího návodu.

  • Otevřete Nastavení systému. Klikněte na Apple logo v levém horním rohu obrazovky a vyberte možnost Nastavení systému.
  • Přejděte do sekce Uživatelé a skupiny. V nabídce ikon vyberte Uživatelé a skupiny.
  • Vyberte uživatelský účet. V levém seznamu vyberte uživatelský účet, pro který chcete nastavit automatické spouštění aplikací.
  • Klikněte na záložku Přihlášení. V horní části okna naleznete záložky. Klikněte na tu s názvem Přihlášení.
  • Přidejte aplikace do seznamu. V seznamu Přihlášení položky klikněte na tlačítko +. Vyberte aplikaci, kterou chcete automaticky spustit po přihlášení. Pokud chcete, aby se aplikace otevřela skrytá, zaškrtněte políčko Skrytá. Můžete také zaškrtnout políčko Otevřít okna, která byla zavřena při ukončení relace. To způsobí, že se při dalším přihlášení otevřou všechna okna aplikace, která byla otevřena při předchozím odhlášení.
  • Dokončete nastavení. Klikněte na tlačítko Přidat. Opakujte kroky 5 a 6 pro všechny aplikace, které chcete automaticky spouštět po přihlášení.

Automatické spouštění aplikací může být užitečným nástrojem pro uživatele Macu, kteří používají každý den stejné aplikace. Je důležité zvážit výhody a nevýhody automatického spouštění aplikací a rozhodnout se, zda je to pro vás to pravé.

.