Zavřít reklamu

Operační systém watchOS 11 je poněkud přehlížený, protože také jako jediný z velkých systémů nedostal podporu Apple Intelligence. Na druhou stranu ale pořád nabízí zajímavé novinky. Tyto zde zmíněné určitě nejsou největší, za to jistě potěší všechny uživatele poporovaných Apple Watch (od Series 6 výš). 

Pozastavení a upravení cílů 

Nemá to ani Samsung, nemá to ani Garmin, ale budou to mít Apple Watch s watchOS 11. Řeč je o možnosti pozastavit si plnění kroužků aktivity, třeba když jste nemocní nebo pokud prostě jen celý den cestujete. Navíc si budete moci upravit své cíle pro každý den v týdnu. Na ty, které obsahují vaše tréninky tak přidat, na ty odpočinkové naopak snížit.

Detekce zdřímnutí 

Toto už Garmin má, a Apple se od něho učí. Je to ale velice užitečná a přínosná funkce, protože se jedná o čas, po který si přes den zdřímnete, kdy je toto detekováno nejen automaticky, ale zároveň se vám to počítá do celkové připravenosti na trénink a celkového stavu vaší energie. 

Změna vyzvánění 

Ve watchOS možnost nastavení si vyzvánění jednoduše chybí. Jediná změna zde proběhla v roce 2017, kdy Apple přidal nový zvuk. Jeho volba je ale pořád uživateli zapovězena. Nebo alespoň dosud byla. Ve watchOS 11, tedy první vývojářské betě tohoto systému, se totiž objevuje hned osm variant vyzvánění. Změnit by nicméně měl jít i zvuk upozornění, kde bude na výběr z devíti možností. 

Dvojí klepnutí 

Toto gesto sice známe už z předchozí verze systému, nicméně Apple jej s watchOS 11 rozšiřuje. Předně tak, že s ním můžete procházet jakoukoli aplikaci. Důležitým krokem je ale i to, že vývojáři nyní dostávají k tomuto gestu přístup a mohou jej tedy využít i ve svých aplikacích. 

Živé aktivity 

To to trvalo. Živé aktivity jsou však konečně s watchOS 11 podporovány i na Apple Watch a zobrazují se v Smart Stack. Můžete si tak snadno udržet přehled o nejnovějších sportovních výsledcích nebo vědět, jak se blíží váš Uber. 

.