Zavřít reklamu

Dříve striktní bílá (stříbrná) a černá (vesmírně šedá) už nemá v portfoliu Applu své pevné místo. Společnost s barvami už poměrně dlouho docela experimentuje, kdy tomu nemá být jinak ani letos. Jaké barvy nás tedy u iPhonů 16 a 16 Pro čekají? 

I když mají v nabídce společnosti tmavé a světlé barvy pořád své místo kvůli těm spíše usedlejším uživatelům, jsou doplňovány o zajímavější barevné varianty. Dříve bílou a černou doplňovala jen zlatá, aktuálně ale máme na výběr z mnoha dalších možností. 

U iPhonů 15 a 15 Plus se konkrétně jedná o modrou, růžovou, žlutou, zelenou a černou. Podle aktuálního úniku, který má na svědomí leaker Sony Dickson, budou iPhony 16 a 16 Plus v barvách bílé, černé, modré, zelené a růžové. Půjde ale o poznání sytější barvy, než je tomu u aktuální řady. Tato paleta barev se navíc shoduje i s informacemi od analytika Ming-Chi Kua, což jí dává na věrohodnosti.

Uveřejněný snímek však neodhaluje jen barvy, ale také přepracovaný modul fotoaparátu, který ukazuje jeho čočky pod sebou, nikoli v úhlopříčném uspořádání, jako tomu bylo od iPhonů 12. Tuto změnu Apple pravděpodobně zavedl proto, aby mohly i základní modely nahrávat prostorová videa pro platformu Vision.

Bronzový iPhone 16 Pro? 

Oproti pestřejší paletě iPhonů 15 jsou iPhony 15 Pro a 15 Pro Max dostupné ve čtyřech variantách, a to přírodním, modrém, bílém a černém titanu. Relativně mnoho úniků pak zmiňuje, jak Apple letos u iPhonů 16 Pro odstraní modrou variantu. Ta se měla původně nahradit za růžovou nebo zlatou (nebo ostatně známe i růžově zlatou), nicméně aktuální informace uvádějí, že tou novou barvou bude bronzová.

Může to být ale jen úhel pohledu a průběžná změna odstínu podle míry dopadajícího světla. Právě tuto nejednoznačnost by mohla mít na svědomí nová technologie barvení titanu. Ten by totiž neměl působit matně, jako je tomu nyní u iPhonů 15 Pro, ale leskle, spíše jako tomu bylo u oceli v Pro modelech předchozích generací. 

Ať už tomu bude jakkoli, je holá pravda, že si stejně většina majitelů nových iPhonů koupí na ně i nějaký ten kryt. Tím, že Apple už nedělá jinak barevné přední plochy telefonů, se zdá být důležitější volba ideální velikosti úložiště než právě barevné varianty. Jak to všechno bude se dozvíme už cca za měsíc a půl. 

.