Zavřít reklamu

Už dnes večer v 19:00 to vypukne – nejsledovanější představení technologických novinek roku. Apple představí nové iPhony 16, Apple Watch Series 10 a sluchátka AirPods. Podle posledních informací, které ještě před Keynote unikají na veřejnost, nás ale společnost možná mnohým překvapí. 

Apple Watch Ultra 3 nebudou 

Je to poměrně překvapivé prohlášení od Marka Gurmana z Bloombergu. Ten nyní uvedl, že si pro nás Apple na dnešní Keynote nové Apple Watch Ultra 3 nechystá. Doufali jsme, že nová generace dostane nový čip a zvětší pouzdro, nakonec se místo nich máme těšit jen na novou barevnou variantu Apple Watch Ultra 2, kdy by měla být volitelně ještě v černém titanu. Za zpožděním Ulter 3 údajně může potřeba více času na vývoj inovativních funkcí správy zdraví. To ostatně hlásal Ming-Chi Kuo už dlouho dopředu, který s nimi tak pro letošní rok vůbec nepočítal. Právě černou variantu pouzdra pak měly dostat Ultry už loni. Apple tak pravděpodobně vše o rok posouvá. Otazník vysí i nad představením Apple Watch SE 3. generace.

Novinky v Apple Watch Series 10 

Nové Apple Watch Series 10 by mohly obsahovat aktualizovaný snímač srdeční frekvence a EKG, který umožní nové zdravotní funkce, jako je detekce spánkové apnoe. S očekávaným zvětšením displejů a přepracováním pouzdra, díky čemuž má být nový model tenčí, by Apple mohl také zvýšit odolnost proti vodě a certifikovat zařízení pro potápění až do hloubky 20 metrů. Proto by mohly nové hodinky Applu získat k tomu určenou aplikaci, kterou už mají právě Ultry. Mezi další nové funkce přicházející do řady 10 patří vylepšený čip S10 a nová technologie displeje OLED, která je energeticky účinnější. 

Nové AirPody 

Očekáváme sice představení dua modelů AirPods 4. generace, mělo by toho ale nakonec přijít o něco více. Řeč je o druhé generaci AirPods Max. Ty by měly dostat vylepšený zvukový výkon v podobě lepšího aktivního potlačení hluku a nových adaptivních zvukových funkcí, zatímco samozřejmě odstraní Lightning a nahradí jej USB-C. Předchozí zprávy naznačovaly, že aktualizované ‌AirPods Max‌ mohou také dostat některé nové barevné možnosti, ale neočekávají se žádné aktualizace stávajícího designu.

Video v iPhonech 16 Pro 

Připravované modely iPhonů 16 Pro budou podle „spolehlivých zdrojů“ citovaných skrze 9to5Mac schopny nahrávat 4K video rychlostí až 120 FPS. Všechny čtyři modely iPhonů 15 přitom zvládnou natáčet 4K video maximálně při 60 FPS. Zpráva dodává, že Apple údajně na modelech iPhone 16 Pro testoval i nahrávání 8K videa, ale není zcela jasné, zda bude tato funkce nakonec v telefonech přítomna. Kdyby ano, mohly by jej zvládnout širokoúhlý a ultraširokoúhlý fotoaparát, které budou mít rozlišení 48 MPx. Je ale dost dobře možné, že 8K video přijde až s iPhony 17 Pro, u kterých se očekává i 48MPx teleobjektiv.

Jaké budou barvy? 

Nejdřív to měla být zlatá, pak růžově zlatá, pak bronzová a nyní nakonec zase zlatá. Černý, bílý a přírodní titan zůstanou, ale ten modrý má tedy nahradit právě zlatá, i když jde dost možná jen o pojmenování, protože odstínem může jít právě spíše o hnědou – to tedy v případě iPhonů 16 Pro. Základní řada by měla mít nové odstíny barev černé, zelené, růžové, modré a bílé (která nahradí žlutou).

.