Zavřít reklamu

Server The Next Web oznámil, že Apple začal více chránit uživatelské účty svých zákazníků – takzvaná Apple ID. Chce docílit toho, aby měl každý uživatel u svého Apple ID uvedenou alternativní e-mailovou adresu a také tři „bezpečností otázky“.

„V uplynulých 24 hodinách začal Apple pobízet vlastníky iOS zařízení, aby zvýšili zabezpečení svých Apple ID účtů. Uživatelé nyní musí vybrat tři bezpečnostní otázky a zadat k nim odpovědi. Výzva se objeví ve chvíli, kdy si stáhnou novou aplikaci.

Společnost rovněž žádá, aby uživatelé zadávali záložní e-mailovou adresu. Budou pak lépe chránit svá iZařízení a také svůj Apple ID účet, který je vázán na stránky internetového obchodu Apple a na všechny jeho reklamní služby.“

Kvůli zneužívání účtů v iTunes Store je Apple zavalen stížnostmi již řadu let. Není se také čemu divit. V iTunes Store je zaregistrováno více než 225 milionů uživatelských účtů, což je pro hackery velké lákadlo. Společnost podniká kroky ke zlepšení zabezpečení účtů pravidelně. Například loni v srpnu bylo zavedeno zasílání potvrzovacích e-mailů v případě, že je aplikace kupována na dříve nepoužívaném přístroji.

Zdroj: MacRumors.com

.