Zavřít reklamu

Není to tak dávno, co Adobe zveřejnila na AppStore verzi Photoshopu pro iPhone. Vzhledem k tomu že je aplikace zcela zdarma, tak je na úpravu fotek na cestách dostačující.

Není to sice kdo ví co, samozřejmě se tato mobilní verze nedá nazvat grafickým editorem, ale nějaké základní úpravy uděláte, pár efektů přidáte, což se určitě hodí. Rozvržení a grafické zpracování samotného prográmku si nemohu vynachválit.

Aplikace zvládne otevřít již vyfocený snímek, ale také můžete do Photoshopu přímo fotit v aplikaci.

S takovou fotkou můžete následně pracovat. Velmi snadno a rychle fotku oříznete, otočíte či převrátíte – a to vše gesty, žádná tlačítka na vás koukat nebudou.

Co se týče úpravy barev – k dispozici máte úpravu expozice, sytosti barev, fotografii můžete dát barevný nádech nebo jedním klepnutím vytvořit černobílou fotku. Nechybí ani základní filtry, mohlo by jich sice být více, ale budiž. Z fotografie můžete vytvořit kreslený obraz, nebo ji dle nastavení rozostřit. Efektů je ale k dispozici více, například můžete obraz rozčtveřit, dát mu rámeček nebo přes něj plácnout duhu či třeba bílou mlhu.

Na závěr přikládám pro zajímavost obrázek, který jsem dal dohromady v průběhu psaní tohoto článku.

(vlevo originál, vpravo upravený obrázek)

Výsledek samozřejmě můžete uložit buď do iPhone, nebo i nahrát na účet, který si v aplikaci snadno a rychle založíte a získáte online úložiště s prostorem 2GB zcela zdarma. Na AppStore jsou k sehnání i konkurenční aplikace nabízející více možností, ale narozdíl od Photoshopu nejsou zdarma.

Appstore link – (Photoshop.com Mobile, zdarma)
[xrr rating=3.5/5 label=“Hodnocení Antabeluse:“]

UPDATE: Jak se zdá, aplikace se nenachází na českém Appstore. Pokud byste ale po této aplikaci zatoužili více, tak je možné udělat si US iTunes Store účet zcela zdarma!

.