Zavřít reklamu

Miminík je nová aplikace pro iPhone, která v sobě spojuje užitečné informace o vývoji miminka, praktického rádce a diáře v jednom pro první rok života dítěte.

Ovládání je snadné a velmi intuitivní. Na začátku je třeba zadat, zda se Vám narodil chlapeček nebo holčička, jméno, datum narození, porodní váhu a výšku. Následně se dostanete do diáře, který v sobě skrývá mnoho funkcí.

Pod ikonkou žárovky se objeví tipy, které by vám mohly pomoci s řešením obvyklých problémů v prvním roce života dítěte. Nejde však o teoretické rady, ale o cenné zkušenosti maminek či tatínků. Zejména v prvních měsících, kdy je pro rodiče vše hektické a nemají čas každý problém hledat na internetu, jsou tyto rady k nezaplacení. Na počátku každého nového měsíce najdete informace o dalším psychomotorickém vývoji dítěte.

Ikonky v pravé části kalendáře se zobrazují podle toho, co konkrétní den lze zadat. Ať už měl den vašeho miminka standardní průběh, nebo se stalo něco zvláštního. Smálo se děťátko celý den nebo bylo protivné? Pomocí hezkých ikonek si můžete náladu svého dítěte pro daný den a noc uložit. Pokud se naučí něco nového, stát, sedět, mluvit a podobně, lze si tuto mimořádnou událost také označit. Pokud budete chtít, pak váš velký den můžete sdílet s přáteli na Twitteru.

Každý třetí den máte možnost si do diáře nahrát fotku vašeho miminka. Měsíčně pak zadáváte váhu a výšku, které jsou zároveň vyhodnocovány v percentilových grafech. Každý rodič ví, jak jsou tyto grafy důležité. S jejich pomocí můžete kdykoliv sledovat, zda je vaše dítě váhově a výškově v normě. Nemusíte tak čekat na další prohlídku u pediatra, který by vám tyto údaje sdělil.

Velmi užitečné jsou informace a kontakty první pomoci. Pod ikonkou, kterou jistě nepřehlédnete,

jsou spojení na tísňovou linku, toxikologii a rady, co případně dělat. Rovněž si můžete uložit číslo na laktační centrum a na svého pediatra. U dětského lékaře navíc máte možnost vepsat ordinační hodiny a telefon na zastupujícího lékaře v době dovolených.

Doufáme, že se vám Miminík bude líbit a těšíme se na vaše názory, ať už pozitivní či negativní. Na ty kladné se těšíme trošičku více :)

Facebook stránky aplikace Mimík

[button color=red link=http://itunes.apple.com/cz/app/miminik-0-12m/id519983189 target=““]Miminík – 1,59 €[/button]

.