Zavřít reklamu

Podle The Moscow News se Apple chystá vkročit na ruskou půdu. Měl by zde spustit přímý prodej svých produktů, přičemž oblíbené Apple Story by mohly vyrůst někdy v roce 2013.

„Apple si zaregistroval společnost Apple Rus a zvolil Vitalyho Morozka jako generálního ředitele.“

Již v roce 2011 se hlavní jednatelé firmy Apple sjeli do Moskvy, aby našli vhodné místo pro nový kamenný obchod. Neuspěli. Podle nejmenovaného manažera jednoho z distributorů jablečných produktů, by Apple mohl začít s přímým prodejem snad už příští rok. Přesné datum však není známo.

Apple v současné době využívá k prodeji v Rusku výhradně síť distributorů, stejně jako tomu bylo ještě do loňského roku u nás. Dále je Apple velmi nespokojen s distribucí iPhonů vzhledem k tomu, že se operátoři soustředili na omezení prodejů zařízení ve svých obchodech. Rusko patří do skupiny zemí BRIC, ve kterých se očekává mohutný růst trhu s elektronikou. Dále sem patří Brazílie, Indie a Čína.

Poznámka redakce: Prodeje iPhonů v Rusku jsou nízké. Cena telefonu je v přepočtu 1 000 dolarů a zákazníci nemají zpravidla dlouhodobé smlouvy. Apple po prodejcích také vyžaduje speciální umístění, vlastní prodejní stojany a náležitou propagaci iPhone.

.