Zavřít reklamu

Každý nový produkt Applu projde bedlivou kontrolou milionů uživatelů. U šesté generace iPhonu si poměrně velké procento jeho majitelů si při pořizování snímků začalo stěžovat na fialový závoj okolo objektů s vysokým jasem. K celé záležitosti se vyjádřili v samotném Applu a na stránkách podpory byl umístěn dokument (anglicky), jak se s problémem vypořádat.

„U většiny fotoaparátů malých rozměrů, včetně těch ve všech generacích iPhonů, lze při focení jasných objektů mimo záběr spatřit jakousi nafialovělou záři (auru) na okrajích snímku. Tento jev může nastat, pokud je zdroj světla umístěn pod úhlem (a často právě mimo záběr), kdy odraz od vnitřních komponent optiky dopadne na samotný senzor. Natočením fotoaparátu do mírně odlišné pozice, která změní směr vstupujícího světla skrze čočky, nebo zastíněním čoček bude tento efekt zredukován či zcela odstraněn.“

iPhone 5 disponuje velmi podobnou optickou soustavou jako předchůdce iPhone 4S. Snížena byla však její tloušťka, a to o celých dvacet procent. Apple přidal navrch ještě další vylepšení jako safírové krycí sklíčko čoček, díky tomu se výrazně zlepšila kvalita snímků při zhoršených světelných podmínkách. Fotografie jsou „čistší“, obsahují totiž méně digitálního šumu.

Zdroj: MacRumors.com
.