Zavřít reklamu

Patentové války zuří napříč celým IT světem, mnohým z nás už všechny spory lezou doslova krkem, avšak přeci jen se nepřímo v této záležitosti vyskytla a proběhla jedna zajímavá událost. Zřejmě se většiny našich čtenářů nedotkla, jistě ale stojí za zmínku. Týká se totiž samotného Steva Jobse a jeho nápadů během jeho působení v Applu.

Smithsonův institut uspořádal výstavu tří stovek Jobsových patentů, přičemž konkrétní název zní The Patents and Trademarks of Steve Jobs: Art and Technology that Changed the World a místo konání se nachází ve 4. podzemním podlaží Ripley Center, jedné z mnoha budov a muzeí patřící Smithsonovu institutu.

Ihned na začátku celé expozice byla umístěna zvětšenina fotografie z knihy Steve Jobs od Waltera Isaacsona, za ní už byly seřazeny jednotlivé patenty. Mohli jste mezi nimi nalézt například ikonu iOS aplikace Mapy, bublinu používanou ve Zprávách, originální Mac, kruhovou myš, skleněné schodiště a další patenty zakladatele Applu.

Pro zajímavost – první patent Personal Computer by Jobsovi uznán 3. listopadu 1980 a znázorňoval šasi počítače Apple II. Naopak poslední patent mu byl přiřčen 4. října 2011, tedy den před Jobsovou smrtí, a nesl název User Interface for Providing Consolidation and Access.

Zdroj: CNNMoney.com
.