Zavřít reklamu

Osmisměrky. To byla v dobách před všemi počítači, mobily a tablety spolu s křížovkami věc, kterou se běžně vyplňoval volný čas. Ne snad, že by dnes již osmisměrky nikdo neluštil, ale popularita už není taková. Kdo by si ale přeci jen chtěl nějaké to slovo ve spleti písmenek zaškrtnout, může nyní i na iPadu.

Klasické osmisměrky od české vývojářské dvojice David Švejda & Josef Šíma přináší do jablečného tabletu známou zkušenost z papírových verzí. Dostanete před sebe mřížku z písmen, seznam slov a text, který je třeba doplnit, nic víc, nic míň. Jako tužka, kterou budete zaškrtávat nalezená slova, vám poslouží váš prst.

V aplikaci si jen vyberete sešit, v němž chcete luštit, a jde se na věc. Aplikace Klasické osmisměrky je dostupná zdarma a k dispozici dostanete na úvod tři ukázkové osmisměrky. Když je vyluštíte, můžete si za 89 centů (23 korun) dokoupit další, tématické sešity, ve kterých najdete vždy deset osmisměrek. Tématické v tom smyslu, že text, který je třeba doplnit vyluštěním osmisměrky, se týká určitého tématu jako například vynálezů, historie apod. Aktuálně jsou k dispozici tři sešity, autoři nicméně do budoucna slibují další.

[app url=“https://itunes.apple.com/cs/app/klasicke-osmismerky/id606225489″]

Témata: , , , ,
.