iWant

Facebook nově umožňuje hromadné odstranění aplikací, jež jsou propojené s vašim FB účtem

iWant

Ohledně společnosti Facebook se v posledních týdnech řeší především skandál týkající se zneužití osobních údajů svých uživatelů. Společnost si (opět) poměrně vážně poškodila reputaci a proto žehlí, jak se dá. Pokud účet na Facebooku máte, a máte ho již několik let, pravděpodobně budete překvapeni, kterým službám a aplikacím jste povolili přístup k využívání některých informací o vaší osobě. Díky jednoduchému nástroji v rámci mobilní aplikace si můžete nově tento seznam prohlédnout a hromadně aplikace/služby smazat tak, aby se již k vašemu FB účtu nedostaly.

Postup je velice jednoduchý. Otevřete si aplikaci Facebook (postup je stejný jak na iPhonu, tak na iPadu, stejně jako na platformě Android) a rozklikněte si „hamburger“ menu v pravém spodním rohu. Následně sjeďte až dolů a klikněte na Nastavení, následně na volbu Nastavení účtu. Zde opět sjeďte dolů, než narazíte na záložku Aplikace. Tu si otevřete a pokračujte do záložky „Přihlášení pomocí Facebooku„.

Právě zde na vás vyskočí seznam všech aplikací a služeb, které jsou nějakým způsobem s vaším Facebookovým účtem propojeny. Když si na nějakou konkrétní kliknete, objeví se vám detailní informace o tom, jakým přístupem tato služba/aplikace disponuje. V rámci seznamu můžete jednotlivé služby/aplikace označit a jedním kliknutím na „Odebrat“ jejich práva zrušit. Pokud jste něco podobného nikdy nedělali a Facebook máte „od začátku“, pravděpodobně zde najdete několik desítek (nebo stovek) služeb/aplikací, které mají k vašemu profilu přístup, aniž byste to věděli.