Zavřít reklamu

Představení nových operačních systémů v podobě iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15 jsme se dočkali již před téměř dvěma měsíci. Za tu dobu se na našem magazínu objevilo mnoho návodů, ve kterých si společně ukazujeme veškeré nové funkce a vylepšení. K představení zmíněných systémů konkrétně došlo letos v červnu, a to na vývojářské konferenci WWDC, na které Apple nové verze systému představuje každoročně. Pokud jste představení sledovali, tak se vám mohlo zdát, že je novinek spíše pomálu – nakonec se však stal opak pravdou a nových funkcí je více než dost. Pojďme se společně podívat na další z iOS 15.

iOS 15: Jak (de)aktivovat sdílení režimů Soustředění napříč Apple zařízeními

Součástí prakticky všech nových operačních systémů je nový režim Soustředění, který nahradil režim Nerušit. Svým způsobem lze Soustředění považovat za Nerušit na steroidech. Nově si totiž díky Soustředění můžete nastavit hned několik různých režimů, které si můžete přizpůsobit zvlášť. Nastavit si u každého režimu můžete například také to, které aplikace vám (ne)budou moci posílat oznámen, popřípadě které kontakty se vám (ne)budou moci dovolat. Veškeré vytvořené režimy Soustředění se pak automaticky sdílí s vašimi ostatními operačními systémy. Co ale dělat, pokud synchronizace nefunguje, popřípadě pokud ji chcete vypnout? Stačí provést (de)aktivaci, a to následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu s iOS 15 přesunuli do nativní aplikace Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte níže možnost Soustředění.
  • Na další obrazovce si pak objeví veškeré režimy, které máte k dispozici.
  • Zde už jen stačí, abyste níže dle potřeby (de)aktivovali možnost Sdílet mezi všemi zařízeními.

Výše uvedeným způsobem lze tedy v iOS 15 (de)aktivovat sdílení režimů Soustředění napříč všemi vašimi Apple zařízeními. Kromě toho, že jsou sdíleny režimy jako takové, tak se sdílí i stav zapnutí či vypnutí. Pokud tedy například na iPhonu zapnete režim Hraní her, tak se tento režim automaticky aktivuje také na Macu, Apple Watch a dalších zařízeních. Na Macu lze pak synchronizaci deaktivovat v Předvolby systému -> Oznámení -> Soustředění, kde dole v okně odškrtněte možnost Zapnout synchronizaci přes iCloud.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více