Zavřít reklamu

Každý z nás má ve všech chytrých zařízeních uložena drahocenná data. Tato data mohou mít například podobu fotografií, poznámek, nějakých dokumentů, apod. Co si budeme nalhávat, asi nikdo z nás by nechtěl, aby se k těmto datům kdokoliv mohl dostat. I přesto, že je bezpečnost jablečných zařízení opravdu vysoká, tak se čas od času objeví nějaký postup, pomocí kterého lze (nejčastěji) metodou brute-force rozluštit kódový zámek. Nejvíce osobních dat se samozřejmě nachází v iPhonu, některá jsou ale k dispozici také na Apple Watch. I proto v rámci watchOS existuje možnost, pomocí které se při 10 chybných zadáních kódu mohou smazat všechna data. Jak tuto funkci aktivovat?

Jak na Apple Watch nastavit, aby se po 10 chybných zadáních kódu smazala všechna data

Chcete-li na vašich Apple Watch nastavit, aby se po 10 chybných zadáních kódu smazala veškerá data, tak se nejedná o nic složitého. Zmíněnou funkci můžete aktivovat jak přímo na Apple Watch, tak v rámci aplikace Watch na iPhone. Postupujte následovně:

Apple Watch

  • Na domovské obrazovce stiskněte digitální korunku, čímž se přesunete do seznamu aplikací.
  • V tomto seznamu vyhledejte a otevřete nativní aplikaci Nastavení.
  • Jakmile tak učiníte, tak sjeďte o kus níže, kde lokalizujte a rozklikněte řádek s názvem Kód.
  • Zde už jen stačí, abyste sjeli níže a pomocí přepínače aktivovali možnost Smazat data.

Watch na iPhone

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu přesunuli do nativní aplikace Watch.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodním menu přesuňte do sekce Moje hodinky.
  • Nyní je nutné, abyste sjeli o kousek níže, a poté rozkliknuli kolonku Kód.
  • Pak už jen stačí, abyste pomocí přepínače aktivovali funkci Smazat data.

Pokud nyní na vašich zamknutých Apple Watch někdo zadá desetkrát po sobě špatný kódový zámek, tak dojde k vymazání veškerých dat, aby se předešlo jejich zneužití. Nutno však podotknout, že tato funkce není vhodná úplně pro všechny. Jestliže například máte dítě, které si čas od času s vašimi Apple Watch hraje, tak riskujete nechtěné smazání dat. Rozhodně si tedy rozmyslete než tuto funkci aktivujete, abyste poté nelitovali.

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více