Zavřít reklamu

Sdílená knihovna fotek na iCloudu se nedávno stala součástí operačních systémů od Applu. Co se týče iPhonu, tak jsme se této novinky dočkali konkrétně v iOS 16.1. Původně měla být sdílená knihovna k dispozici již v první verzi tohoto systému, Apple ji ale nestihl kompletně otestovat a dokončit její vývoj, a tak došlo ke zpoždění. Pokud si Sdílenou knihovnu fotek na iCloudu aktivujete, tak dojde k vytvoření speciálního sdíleného alba, do kterého můžete společně s ostatními účastníky přidávat fotky a videa. Tito účastníci pak mohou veškerý obsah také upravovat a mazat, takže je nutné vybírat s rozvahou.

Jak na iPhone obnovit smazané fotky ze sdílené knihovny

V jednom z předchozích článků jsme si ukázali, jakým způsobem můžete v rámci sdílené knihovny aktivovat upozornění na odstranění nějakého obsahu. Díky tomu jednoduše zjistíte, že některý z účastníků odstranil nějakou fotku či video a můžete tak ihned zakročit, aby se to neopakovalo. Jenže tohle neřeší problém s již smazaným obsahem. Dobrou zprávou každopádně je, že smazané fotky a videa ze sdílené knihovny je možné klasickým způsobem obnovit, stejně jako v případě osobní knihovny. Pokud byste chtěli zjistit, jak na to, pokračujte následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Fotky.
  • Jakmile tak učiníte, klepněte se ve spodním menu na sekci Alba.
  • Zde pak následně sjeďte úplně dolů, a to ke kategorii Další alba.
  • Následně zde otevřete poslední album s názvem Nedávno smazané.
  • V této sekci následně najděte obsah ze sdílené knihovny, který chcete obnovit.
    • Obsah ze sdílené knihovny poznáte podle ikonu dvou panáčků vpravo nahoře.
  • Nakonec už jen stačí, abyste obsah klasickým způsobem obnovili.

Výše uvedeným postupem je tedy možné na vašem iPhonu ve Fotkách obnovit smazaný obsah ze sdílené knihovny. Pro obnovení konkrétního obsahu jej stačí rozkliknout a stisknout Obnovit, samozřejmě lze ale také provést hromadné obnovení, kdy stačí vpravo nahoře klepnout na Vybrat, provést označení, a poté stisknout Obnovit vpravo dole. Na obnovení obsahu máte až 40 dní od smazání s tím, že obnovení může provést každý účastník sdílené knihovny, nikoliv jen vlastník. V případě, že byste chtěli zobrazit pouze obsah sdílené knihovny, tak klepněte vpravo nahoře na ikonu tří teček, a poté stiskněte Sdílená knihovna.

Redaktor (nejen) magazínu Jablíčkář, kterého baví informační technologie všeobecně. Kromě práce jsou jeho vášní také sportovní automobily. O společnosti Apple píše již několik let a život bez jablečných produktů už si nedovede představit.

Všechny články autora

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více



.