Zavřít reklamu

V případě, že vlastníte chytrý mobilní telefon, tak s největší pravděpodobností máte také založený účet na Facebooku. I přesto, že si uživatelé v poslední době účty na Facebooku spíše ruší, tak se stále jedná o jednu z největších sociálních sítí na světě. Dá se říct, že na ní najdete prakticky kohokoliv z vašeho okolí a provést následné kontaktování není problém. Čas od času se ale můžete setkat s problémovým jedincem, který vám může vypisovat neslušené zprávy, anebo kterého prostě a jednoduše nemusíte. V tom případě byste měli zvážit možnost zablokování dotyčného uživatelského profilu. V tomto článku se tedy společně podíváme na to, jak můžete někoho na Facebooku zablokovat, a popřípadě také odblokovat. Vrhněme se přímo na věc.

Jak na Facebooku někoho zablokovat

V případě, že potřebujete na Facebooku někoho zablokovat, tak se nejedná o nic složitého. Postupujte následovně:

  • Prvně si na vašem iOS či iPadOS zařízení aplikaci Facebook spusťte.
  • Jakmile tak učiníte, tak do vyhledávacího pole napište jméno osoby, kterou chcete zablokovat.
  • Poté, co osobu vyhledáte, tak si rozklikněte její profil.
  • Nyní v pravé části pod profilovou fotografií klepněte na ikonu tří teček.
  • Otevře se nová obrazovka, na které nyní klepněte na Blokovat.
  • Nakonec stačí, abyste v dialogovém okně blokování potvrdili klepnutím na Blokovat.

Jak na Facebooku někoho odblokovat

Pokud jste si někoho zablokovali v amoku, popřípadě pokud po delší době chcete s nějakou zablokovanou osobou navázat kontakt, tak ji budete muset odblokovat. Tento postup je taktéž velmi jednoduchý:

  • Prvně si samozřejmě spusťte na iPhonu či iPadu aplikaci Facebook.
  • Poté v pravém dolním rohu domovské obrazovky klepněte na ikonu tří čar.
  • Zobrazí se menu, ve kterém sjeďte o kus níže a rozklikněte kolonku Nastavení a soukromí.
  • Tímto se otevře další menu, ve kterém klepněte na kolonku Nastavení.
  • Nyní je nutné, abyste sjeli o něco níže k sekci Soukromí, kde rozklikněte kolonku Blokování.
  • Zde najdete všechny blokované jedince. Pro zrušení blokování klepněte na Zrušit blokování.

Na závěr bych jen rád uvedl, že na zablokování uživatele rozhodně není nic špatného. Berte na vědomí, že byste se na sociálních sítích měli prostě a jednoduše cítit bezpečně. Pokud vám tedy někdo začne psát nevhodné zprávy, popřípadě pokud budete mít byť jen sebemenší strach, okamžitě si dotyčného zablokujte a nijak se s ním nebavte. V některých situacích je škoda, že stejně jednoduchou možnost odstranění určitého člověka nemáme i v realitě, kdo ale ví – třeba se někdy dočkáme.

Redaktor (nejen) magazínu Jablíčkář, kterého baví informační technologie všeobecně. Kromě práce jsou jeho vášní také sportovní automobily. O společnosti Apple píše již několik let a život bez jablečných produktů už si nedovede představit.

Všechny články autora

Diskuze k článku

celý text





Čtěte více



.